Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Egzersiz
 

Evde vücut geliştirme

Evde vücut geliştirme
 

evde vücut geliştirme


Neden olmasın ki ? Günümüz artık milenyum çağı ve bununla birlikte internet çağını yaşıyor. Bu yüzden istediğim her alanda ki bilgileri şu anda sizin bu okuduğunuz bilgiye ulaştığınız gibi ulaşabiliyoruz. Bu yüzden Spor hakkında ve daha doğrusu vücut geliştirme hakkında da internet üzerinden araştırmalarınızı yaparak hiçbir spor salonuna gitmeden kendi vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Ancak burada vücut geliştirmeden kastımız orantılı fit bir vücuda sahip olmaktır. Yani çok abartılı kaslı bir vücudu kafanızda betimlemeyiniz.
Dediğimiz gibi evde de spor yaparak olabildiğince vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Peki o zaman spor salonları bize ne sağlarlar?

Ya da neden spor salonlarına gitmeliyiz? Spor salonları bizlere öncelikle spor aletleri ve daha sonra da yapmamız gereken egzersizler ve bilgileri hazır şekilde sunar. Bu yüzden herhangi bir araştırma kaygısı yaşamadan günlük rutin şekilde gidip antrenmanımızı yapıp çıkıp günlük hayatımıza tekrar kaldığı yerden devam edebiliriz. Yani örneğin her gün vücut geliştirme için kendiniz internet üzerinden araştırmalar yapacak olursanız bu sizi belli bir zaman kaybına uğratacaktır. Ancak bir spor salonu aracılığı ile vücut geliştirmek demek kolayca hem bu bilgilerin tümüne erişmek hem de İnternette bulunan bilgilerin aksine bir yerde yanlış yapıyor olabilirmiyim sorularınıza kolayca cevap bulmak demektir. Ancak dediğimiz gibi bunların dışında isteyenler de kendi evlerinde rahatlıkla birkaç küçük alete sahip olarak vücutlarını istedikleri şekilde geliştirebilirler.

Evde Vücut geliştirme temel olarak sağlam bir vücut geliştirmeye başlamak için temel oluşturur ve kimse evde vücut gelişemez diyemez.
Asıl sorun gelişir ama ne kadar gelişir bu olmalıdır.Dünyada ki bütün vücut geliştirmeciler
Vücut geliştirmeye küçük yaşlarda ilk olarak evde başlamıştır nedir bu temel hareketler ?
Sizlerinde bildiğiniz gibi şınav , mekik,barfiks gibi temel hareketlerdir sakın bu hareketleri küçümsemeyin ! Çünkü bu temel hareketler küçük yaşlarda başlanmışsa ilerisi için çok düzgün bir vücudun iskeletini oluşturacaktır o yüzden diyoruz ki 18 yaşından önce evde temel hareketlerle vücut geliştirmeye başlamak çok mantıklıdır.
Gelelim 18 yaşından büyük kimselere günümüzde profesyonel spor salonlarında satılan aletler artık kolayca elimizin altına geçmektedir eğer evinizde alanınız varsa bir mekanı küçğk bir spor salonu haline gelişterebilirsiniz !Bunun için profesyonel aletler almalı doğru olarak nasıl kullanıldığını öğrenmeniz lazım tabiki burda devreye tekrar internet giriyor , Portalımızda hareketlerin doğru olarak nasıl yapılacağına ait bir çok yazı bulacaksınız.
Biraz kafanız karıştı anlaşılan şimdi
Evde vücut geliştirebilir mi yoksa geliştirelemez mi ?

Sorusunun cevabını halen bulamadınız biliyoruz çünkü bunun cevabı sizde saklı.
Evde çalışıp motive olabilecek misiniz ?
Hareketleri doğru olarak yapabilecek misiniz ?
Bazı hareketler yardım gerektirir bunu nasıl sağlıyacaksınız ?
Gerekli rahat ve ferah alanınız var mı ?
Ne kadar ağırlık alacaksınız ve ne kadar ağır çalışabileceksiniz?
Bir gün evde sıkılıp bırakacakmısınız yoksa rutin haline getirecekmisiniz ?
İşte bu soruların cevabını biliyorsanız evde vücut gelişterebilirsiniz.

Özet olarak bizlere göre evde vücut geliştirme yapılabilir , ama her şey size bağlı....Neden olmasın ki ? Günümüz artık milenyum çağı ve bununla birlikte internet çağını yaşıyor. Bu yüzden istediğim her alanda ki bilgileri şu anda sizin bu okuduğunuz bilgiye ulaştığınız gibi ulaşabiliyoruz. Bu yüzden Spor hakkında ve daha doğrusu vücut geliştirme hakkında da internet üzerinden araştırmalarınızı yaparak hiçbir spor salonuna gitmeden kendi vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Ancak burada vücut geliştirmeden kastımız orantılı fit bir vücuda sahip olmaktır. Yani çok abartılı kaslı bir vücudu kafanızda betimlemeyiniz.
Dediğimiz gibi evde de spor yaparak olabildiğince vücudunuzu geliştirebilirsiniz. Peki o zaman spor salonları bize ne sağlarlar? Ya da neden spor salonlarına gitmeliyiz? Spor salonları bizlere öncelikle spor aletleri ve daha sonra da yapmamız gereken egzersizler ve bilgileri hazır şekilde sunar. Bu yüzden herhangi bir araştırma kaygısı yaşamadan günlük rutin şekilde gidip antrenmanımızı yapıp çıkıp günlük hayatımıza tekrar kaldığı yerden devam edebiliriz. Yani örneğin her gün vücut geliştirme için kendiniz internet üzerinden araştırmalar yapacak olursanız bu sizi belli bir zaman kaybına uğratacaktır. Ancak bir spor salonu aracılığı ile vücut geliştirme demek kolayca hem bu bilgilerin tümüne erişmek hem de İnternette bulunan bilgilerin aksine bir yerde yanlış yapıyor olabilirmiyim sorularınıza kolayca cevap bulmak demektir. Ancak dediğimiz gibi bunların dışında isteyenler de kendi evlerinde rahatlıkla birkaç küçük alete sahip olarak vücutlarını istedikleri şekilde geliştirebilirler.

 

 
Toplam blog
: 7
: 5415
Kayıt tarihi
: 22.04.13
 
 

Vücut Geliştirme Sporunu Türkiyeye Sevdirmek ve bu konuda olan tüm bilgilerimizi ülkemizin güzel ..