Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Evde yaratıcı oyuncaklar yapalım - köpük ev

Evde yaratıcı oyuncaklar yapalım - köpük ev
 

3-4 yaş grubu çocukları oyun kurma konusunda oldukça heveslidirler. Zaman zaman mevcut oyuncaklar çocuklara yeterli gelmez, oyuncakçılarda küçük çaplı bir piyasa araştırması yapılır. Eğer oyuncaklar biraz pahalı ise, ebebeynlerinin yaratıcılıklarını gösterme vakti gelmiştir. Uzun zamandır oynadığımız Playmobil oyuncaklarının hikaye oluşturabilmeleri için bir eve ihtiyaçları vardı. Ancak oyuncakçıdaki evlerin bazıları çok küçük, bazılarıda oldukça pahalıydı. Biz de kolları sıvadık tabi.

Malzemeler kolay tedarik edilebilir. Bir miktar köpük - strafor, elişi kağıdı, koli bandı, resim defteri, makas, maket bıçağı ve keçeli kalemler.

Önce nasıl bir ev istediğine karar vermesinde yardımcı oldum. Ev tek katlı mı yoksa dubleks mi olmalıydı? Kaç odaya ihtiyaç vardı? Odaların büyüklükleri nasıl olmalıydı? Hangi odalar hangi katlara yerleştirilmeliydi. Hepsini uzun uzun konuştuk. Tabi bu yaşlarda çocuklar oldukça kararsız olabiliyorlar. Sürekli değişen fikirlerle evin 3 katlı, merdivenli, 6+1 olmasına karar verdik. Köpüğü maket bıçağı ile şekillendirdik ve koli bantları ile birbirlerine yapıştırdık. Bu aşamada diğer yapıştırıcılar yetersiz kaldı. Keçeli kalemlerle resim defterine perde şekilleri çizildi ve boyandı; Her odaya farklı desende bir perde tabi birde halısı. Özenle kendi kesmek istedi. Kesti, sonrada yapıştırdı istediği odaya. Merdivenlerin kaçar basamaktan oluşmasına da kendi karar verdi. Sonra merdivenleri maket bıçağı ile keserek üstüste yapıştırdık, elişi kağıtları ile kapladık. Son olarakta playmobil eşyalarını istediği odalara yerleştirdi. Bu yaşta çocuklar inaılmaz yaratıcı, banyoya bir yemek masası yerleştirdi mesela :)

3-4 saatinizi rahatlıkla ayırabileceğiniz bir ev aktivitesi. Mutlaka denemelisiniz.

http://www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..