Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Evde Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Evde Yaş Pasta Nasıl Yapılır?
 

Malzemeler:
Süslemek için fıstık ve damla çikolata,
1 paket vanilyalı pasta kreması,
yarım paket kabartma tozu,
1 paket kakaolu krem şanti,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
4 yumurta.

Üzeri İçin Çikolata Sosu Malzemeleri
2 yemek kaşığı kakao,
1 yemek kaşığı nişasta,
3 yemek kaşığı şeker,
1.5 su bardağı süt.
 
 
PANDİSPANYA YAPILIŞI :
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırp. Un kakao kabartma tozu ekle ve yeniden çırp. Yuvarlak orta boy kelepçeli kek kalıbını yağladıktan sonra hazırladığınız kek hamurunu dökün. Hamuru kalıpta 10 dakika beklettikten sonra önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dk pişir. Pişen keki çıkartıp soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra keki ortadan ikiye keskin ve uzun bir bıçak yardımıyla keselim.
 
Krem şanti ve kremayı üzerinde yazıldığı miktar sütle çırpıp kıvam alması için buzdolabında 10 dakika bekletelim. Biz o zamana kadar çikolata sosumuzu hazırlayalım.
 
ÇİKOLATA SOSU HAZIRLANIŞI :
Bütün malzemeleri önce tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Daha sonra orta ateşte kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz kekimizin alt tabanının üzerine hazırladığımız pasta kremamızı bir spatula yardımıyla yayıyoruz. Yaydığımız kremamızın üzerine diğer kekimizi koyuyoruz üzerine bir kaç yemek kaşığı süt dökerek keki yumuşatıyoruz. Daha sonra hazırda beklettiğimiz krem şantimizi en üst kısmına güzelce yayıyoruz. Soğuması için beklettiğimiz çikolata sosunu da gelişi güzel en üste döküyoruz. Son olarak fıstık ve damla çikolataları ile süsleyerek buzdolabında 10 dakika beklettikten servise hazır. Afiyet olsun... Sosyal medya hesaplarımdan ve sitemden takip edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..