Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '21

 
Kategori
Müzik
 

Evdekilere Söyle

Geçen hafta Şubat ayının güzellemelerini sizlerle paylaşmıştım. Bu hafta kaldığı yerden devam ediyor. Güliz Ayla'nın enerjik dolu şarkısı, youtube repertuvarları ve bu hafta kulağıma takılan şarkıları sizler için derledim.

 

Son çalışması 'Sarmaşık'la cool ve marjinal bir kimliğe bürünen Güliz Ayla, bu sefer daha pozitif, eğlenceli ve deli dolu.. Sözü ve müziği kendisine ait 'Evdekilere Söyle' ile sevenlerinin karşısında. Kendine has bir dinleyici kitlesi yakalamayı başaran şarkıcı, kariyerinin en cool işlerinden biri olan 'Sarmaşık' dan sonra bu sefer kıpır kıpır, ilkbahara şimdiden göz kırpan bir şarkıyla aramızda.
 
Düzenlemesi Sabi Saltiel imzası taşıyan 'Evdekilere Söyle' ile alt yapısı ve Ayla'nın enerjik vokaliyle kitlesinin yüzünü güldürüyor. Melih Kun yönetmenliğinde çekilen sempatik klibi ve özellikle Amaia Otatola imzalı yaz mevsimini anımsatan single (tekli) kapağına bayıldım, içim açıldı (Son dönemlerde karanlık kapak tasarımları görmekten ruhum daralmadı değil). 
 
Güliz Ayla'nın kısa diskografisini zenginleştiren bir iş olmayabilir ama özellikle 'radio friendly' (radyo dostu) dediğimiz radyoların radarına alabileceği, uzun yolculukların aranılan şarkıların arasına rahatlıkla girebilecek bir şarkı. Ancak Güliz Ayla'dan ilk albümü tadında bir yeni bir albüm bekliyorum. Bence bizi kırmaz diye düşünüyorum. 

 

 
 
Youtube repertuvarları
 
Konser mekanları halen açılmadı, müzisyenler zor durumda.. Pandeminin seyri ne yazık ki değişmedi. Konular biriktikçe birikiyor dertler sıkıntılar derken sonuca henüz ulaşamadık. Sanatçılarda birer birer düğmeye bastı, sahnelerini youtube kanallarına taşımaya başladılar.
 
Özellikle son aylarda sanatçılar youtube için içerik üretmeye başladılar. Cuma günleri 1 video yayınlayarak sevenlerine ulaşma imkanı sağlanıyor, ama nereye kadar. 
Derya Uluğ, Tuğba Yurt, Zeynep Bastık, Şimal, Cem Belevi, Funda Arar, Ebru Yaşar, Merve Özbey gibi youtube'da sıklıkla karşımıza çıkan isimler. Önümüzdeki aylarda sürpriz isimlerde youtube'da yerini alacak. 
 
Spoiler verecek olursam; Aynur Aydın'ın eli kulağında, Bengü'de iki farklı içerikle geliyor; hem kendi şarkılarını söyleyeceği bir seri geliyor hem de 'Bengü ve Konukları' ismiyle küçük bir program hazırlamış hatta ilk bölümü geçtiğimiz gün çekilmiş. Ebru Gündeş'te ara verdiği akustik performanslarına Nisan ayından itibaren devam edecek, yeni videolar çekilmiş, montaja girilecek. Şimdilik havadisler bu kadar.
 
 
 
Haftalık Keşiflerim
 
- Tuğba Yurt - Zalim
- Cem Belevi - Leyla & Mecnun (Akustik)
- Gülben Ergen - Ben Buralardan Gidicem
- Sezen Aksu - Affet
- Gülçin Ergül - Sana Aşığım
- Dolu Kadehi Ters Tut - Islansın
- Ersay Üner - Seni Soruyorlar
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 

 

 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..