Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Everest binicilik merkezi

Everest binicilik merkezi
 

Belki de oğlum ve oğlumun gittiği kreş olmasa adını duyduğum halde gitmeye zaman bulamadığım bu doğa harikasına uzun bir süre daha gidemeyecektim.
Geçtiğimiz hafta Antalya içinde yer alan Bahtılı Köy yolu üzerinde şehir merkezine birkaç km. uzaklıkta olan Everest Binicilik Merkezi'ne gittim.

Everest Binicilik Merkezi'nin Antalya'da hemen her yerde görmeye alıştığımız portakal ağaçlarının arasında sıcacık ortamı ile konuklarını büyüleyen bir yer olduğunu söylemek isterim. Özellikle bizim gibi çocuklu ailelerin tercih edeceği ve bir kez gelmekle yetinemeyecekleri bir mekan.

Bir tarafta yerlere atılmış minder ve hamakları ile dinlenme olanağı bulurken, diğer yandan, eğer biniciliğe meraklı iseniz, deneyimli eğitimcilerle profesyonel binişi de öğrenebiliyorsunuz. Atların çok sadık olduklarını ve insana yakınlık gösterdiklerinini bilirdim ama, atlarla birlikte olmanın insana sorumluluk ve otokontrol sağladığını ve bu sayede cesaret arttırdığını da öğrenmiş oldum. Kendi kendine hiç korkmadan at binen oğlumu görünce bende bu izlenimler oluştu.
Akşam kalma olanağı bulamadık ama, yetkililer her akşam canlı müzük yapıldığını da söylediler. Sabah kahvaltıları ve gün içinde ızgara et partileri yapabilmek de mümkün. Kış aylarında şöminede kestane ve sıcak şarap partileri de yapılan bu güzel ortamda mükemmel bir dinlence yaşama fırsatı elde ediliyor. Atmosferinin güzelliği, doğa ile iç içe oluşu, mini hayvanat bahçesi ve hepsinden önemlisi kuş seslerinin eşliğinde zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil.
Oğluma söz verdim. Bu mekana sık sık gelebilme sözü. Biz doğanın keyfini çıkarırken o da hem doğal güzellikleri daha çok tanısın hem de başta atlar olmak üzere zaten çok sevdiği hayvanlarla iç içe olsun.

Şehir hayatından, araba gürültüsünden, egsoz kokusundan, bir de bu aralar Antalya'nın bitmeyen ve uzun bir süre bitecek gibi de gözükmeyen yol yapımlarından kısa sürede olsa kaçmak için Everest Binicilik Merkezi mükemmel bir alternatif olabilir.

Özlem Akaydın

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..