Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Evet! Evlenme yaşı 14 olmalıdır.

Evet! Evlenme yaşı 14 olmalıdır.
 

Resim Kaynağı: www.lynashworth.co.uk.jpg


Milliyet gazetesindeki haber doğruysa Adalet bakanlığı evlenme yaşını 14’ e indirmek için hazırlıklar yapıyormuş.

Haber doğruysa diyerek başladım cümleye. Bu cümleden gazeteci arkadaşlar alınıp “biz yalan haber mi yapıyoruz” diyerek sitemde bulunabilirler.

Kimseyi gücendirmemek için şu açıklamayı yapayım:

Gazeteci arkadaşlar alınmasınlar, haberin doğruluğundan kuşku duymamın nedeni “haberin güzelliğinden” kaynaklanıyor. Böyle güzel bir haberi okuyunca gözlerime inanamadım. Bu nedenle de kuşku duydum. Yoksa kimsenin haberciliğine “taşlama” yapmıyoruz. Haber gerçekten de doğru.

Evet son zamanlarda okuduğum en mantıklı, en bilimsel, en yararlı haberlerden biriydi bu. Evlenme yaşı kesinlikle 14 olarak yasallaşmalıdır. Bu yasa taslağını kim hazırladıysa alnından öpüyorum.

Türkiye bir değişim geçiriyor ve bu değişim için en gerekli yasa işte bu yasaydı. Bu öneri toplumun “aklanmasını” sağlayacaktır. AB yolunda önemli bir engeli daha aşıyoruz. Özgürlükler ülkesi olmanın yolu bazen “alışılmadık yasalar” çıkartmaktan geçer.

Biz tutucu bir toplum olduğumuz için bu yasa bazı geri kafalılar tarafından tepkiyle karşılanabilir.

Bu geri kafalılardan ne yazık ki Milliyet Blog yazarları arasında da bol miktarda var. Bunlardan birisi “asiyazar” rumuzlu arkadaşımızdır. İlk olumsuz tepkiyi o vermiş. Tabi onun gibi bir-kaç kişi daha çıkacaktır. Ama bu tip geri kafalılıklar bizi AB yolundan çıkartamayacaktır. Durmak yok, yola devam edeceğiz...

Şundan eminim ki bu yazıyı okuyan pek çok kişi (geri kafalılar ve özellikle modası geçkin kişiler) bana demediklerini bırakamayacaklardır. Ne sübyancılığımız kalır, ne sapıklığımız.

Kötü söz sahibine aittir diyerek doğru bildiğimizi savunmaya devam edelim.

Bu ülkede evlenme yaşının 14 olmasında sayılamayacak kadar çok yarar vardır.

Birincisi bu ülkede kızlar zaten 14 yaşında evlendiriliyor beyler-bayanlar...

Hatta beşikte sözleniyorlar, 10 yaşında nişanlanıp, 12 yaşında kadın oluyorlar. Kısmetse 14 yaşında da anne oluyorlar...

İnanmayan varsa bende sayfa sayfa belge var. Buyurun belgeleri okuyun.

Küçük kadınlarımızdan Güler Ç. Ve Hamidiye B.’ Nin romantik hikayelerini okumak için buraya tıklayabilirsiniz...

Daha romantik ve biraz da erotik sayılabilecek bir hikaye okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Erotizm seviyorsanız Ünzile kod adlı çıtır kız H.K.’ nın baştan aşağı erotizmle dolu 4 bölümlük hikayesi sizi çıldırtacaktır. Ünzile’nin nasıl kadın olduğunun ayrıntıları ince ince veriliyor. Acele etmeden tıklayın...

Okumaktan sıkılmadıysanız bu hikayeyi de okuyabilirsiniz.

Ama özellikle baştan çıkarıcı “satılık kızoğlankız” hikayeleri için buraya tıklamanızı tavsiye ederim.

Evet, gördüğünüz gibi bende belge çok.

Bu belgelerden anlaşılacağı gibi bu evlilikler zaten yapılıyor.Geriye sadece resmi prosedür kalıyor. Kanun olmadığı için bu kızlarla evlenenler ve kızların ailesi kanun önünde suçlu sayılıyorlar. Bu yasa sayesinde ülkemde suç oranı düşecektir. İlk yararı bu...

  • İkinci yararı kızlar başı boş gezip sağda-solda kimseyi tahrik etmezler. Böylece tecavüz vakalarında ciddi azalmalar bekliyorum. Memleketin delikanlısı dandik bir kız yüzünden mahpusta çürümemiş olur.
  • Evde kalmış kız sorununa kökten çözüm! Kimse kocasız kalmaz... 14 yaşındaki kız çirkin olacak değil ya, çıtır çıtır olur maşallah...
  • Anne-babalar kızların okul masraflarından kurtulmuş olurlar. Ülkemde eğitimler daha iyi olacaktır. Kız evlenmiş-barklanmış, bir de okula gidecek hali yok ya. Böylece öğretmen daha tenha bir sınıfa eğitim vererek erkek çocuklarımızla daha çok ilgilenecektir.
  • Nüfusumuz daha erken ve daha çok artacaktır. Düşünsenize, kız orta yaşa gelene kadar en az 4 çocuk yapabilir.
  • İleri yaşlardaki riskli hamilelik sorununa kökten çözüm getirecektir. Yani sağlık giderlerimizde de ciddi tasarruf sağlanacaktır.
  • Gazozuna ilaç karıştırılan bir gasteci-yazar dedemiz bu yasa sayesinde boş yere içerde çürümeyecektir. Böylece bilgi ve görgülerinden yararlanmaya devam edeceğiz (ki asıl en önemli nokta budur, bilgili-görgülü insan kaç senede yetişiyor biliyor musunuz?)

Daha yazmaya gerek duymadığım pek çok yarar var, geri kafalıların ikna olması için bu kadarı yeterlidir diye düşünüyorum.

Gene de ikna olmayan varsa kamuoyu önünde tartışmaya hazırım.

Evet, tekrar söylüyorum; evlenme yaşı 14 olmalıdır.

Memleketini seven “he” desin.

Sevmeyenler ne derse desin, umurumda değil.

 
Toplam blog
: 90
: 2099
Kayıt tarihi
: 27.05.07
 
 

Yaşayacağım yıllar yaşadıklarımdan daha az... Öyleyse "adam gibi yaşamalı" diye düşünüyorum. Kola..