Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Evet… Herkesle görüşülür de, teröristle asla…

Evet… Herkesle görüşülür de, teröristle asla…
 

Bugünkü CHP, Atatürk’ün ve İsmet Paşa’nın CHP’si değil.

Zaten olması da mümkün değil…

Bugünkü CHP, bir çocuğun, birinin arkasına geçip, onun arkasından karşısındakilere “Nanik” yapan çocuklara benziyor.

Bu CHP, Atatürk’ü, İnönü’yü, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet, niteliklerini ve bunları da nasıl savunacağını bilmekten de uzak…

Bu CHP’den “Muhalefet Partisi” de olmayacağını görüyoruz. Çünkü “Muhalefet” demek, günlük “Kısır çekişmelerle” vakit geçirmek değil, iktidarın neyi, nerede, nasıl, neden ve ne zaman “Yanlış” yaptığını belgeleri ile ortaya koymaktır, yarısı dolu ceviz çuvalı gibi şakırdamak değildir.

Meseleleri, yanlışları, görsel medyanın yaptığı gibi “Az sonra” mantığı ile parça parça ortaya koymak değil, bir defada koymak ve sonuna kadar da takip etmektir.

“Atatürk’ün kurduğu CHP” olduğunu her vesile ile vurgulamak kolay şey. Ancak, Atatürk’ün ve O’nunla birlikte bu “Kuruluşa” destek, emek verenler gibi savunucu olmak, koruma yolunda mücadele etmek başka bir şeydir, mücadeleyi verecek olan güç de bugünkü CHP’de yoktur, daha doğrusu “Yok” olduğunu görüyoruz.

“Oslo görüşmesi” sürecinin “Mutabakat metnini” ortaya attınız. Elbette bu metnin altında “İmza” olması mümkün değil, çünkü görüşmeyi yürütenlerin, böyle bir metne imza atmaları mümkün değil.

İktidar, görüşmeyi inkâr etti. Olmadı “Ben görüşmedim, o görüştü” faslına girdi, sonunda da “evet, görüştüm” dedi. Yetmedi, “devlet herkesle görüşür” ifadesini Bülent Arınç’ın ifadesinden duyduk…

Kanı ve terörü durdurmak için gereken “Her şey” yapılır. Ancak “Gereken her şey”in bir sınırı var. O sınırı aşmamak kaydıyla…

BDP, PKK ve çocuk katili Öcalan’ın uzantısı ve maşası olarak TBMM çatısı altında, kendilerine verilen demokratik hakları kullanarak, bu konudaki düşüncelerini, en uç noktaya kadar koyuyorlar.

Yani, PKK’nın, çocuk katilinin ve bunları “Kukla” gibi kullanan uluslar arası unsurların ne istediklerini çok iyi biliyoruz.

O zaman da kestirmeden şunu söylüyoruz.

Evet… Herkesle görüşülür de, teröristle asla…

Özellikle bu kuklaların “Silah bırakma” gibi bir düşüncelerin her gün daha açık ve net görürken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Terörü durdurmak için herkesle görüşülür” ifadesini anlamak mümkün değil.

Dahası “Niye görüştünüz demiyoruz, ne görüştünüz diyoruz” demesi de bir başka rezalet…

Hala ve her gün can alan katillerle neyi görüşecekler, anlamıyorum.

Birçok kez ifade ettim, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasındaki bir, iki ve üçüncü maddeyi tartışmayız, tartıştırmayız, müzakereye bile açmayız, açtırmayız.

Bir diğer konu…

Daha vahim…

İkinci muhalefet partisi, yan, MHP,  “Ana” muhalefet partisinin bu zaafını, yanlışını yakalamış, oradan bir “Parsa” kapma peşinde…

Daha düne kadar en kritik zamanda iktidar partisinin koltuk değneği olan bir parti, şimdi durumdan fayda çıkarma peşinde.

Böyle muhalefete, bu iktidar az bile…

Yazık… Bu devlete de millete de yazık. Bu kadar şehidi boşuna mı veriyoruz?

23 EYLÜL 2012
İBRAHİM PEKBAY

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..