Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Evet dersen yandın!

Evet dersen yandın!
 

"Evet " dersen Eşref Erdem gibi uçururlar aslanım. Öyle bir uçarsın ki, rüzgâr kesildiğinde nereye düşeceğini sen bile bilemezsin. Bir Belediye Başkanı kafasına geçirdiği "Evet" şapkasıyla Başbakanla el ele. Hem de CHP'li belediye başkanı...

CHP, demokrat, hem de sosyal demokrat bir parti ya, işte bu yükselen seslere tahammül edemiyor ve aksi ses çıkaranlarını anında cezalandırmayı tercih ediyor. Yakında bazı il teşkilâtlarını da tırpanlayabilirler.

CHP, demokrat, hem de sosyal demokrat bir parti ya, Genel Başkan istedi diye Gürsel Tekin Parti Meclisine giriyor ve hem de Genel başkan Yardımcısı olabiliyor.

Bunun neresi demokratik? Demokrasi neresinde bu işin? Hayret doğrusu?!

Esas oğlan o skandal kaset yayınından sonra isifa etti ya, şimdi kendine "yiğitoğlan" dedirtmeye çalışan Gandi, demokrasiden ve halk iktidarından bahsederken; kişi hürriyeti, fikir özgürlüğü ve demokratik seçimlerden bahsederken dönüp kendisinin ve kendi partisinin yaptıklarına bakmayı hiç mi hiç aklına bile getirmiyor.

Parti kademelerine genel başkan krikosu ile getirilen kişioğlu, yaptığı ilk açıklamada, ebette, "GENEL BAŞKANIMA MEDYUNU ŞÜKRAN DUYUYORUM, ONU MAHÇUP ETMEYECEĞİM" diyecek. Oraya, sanki partinin GENEL MERKEZ DELEGELERİ 'nin seçimi ile gelip oturdu?

Hani "DOKUNULMAZLIKLAR" diyor ya bu parti ve Gandi. Gerçekten bu konuda da samimi değil, değiller. İşte, seçimsiz seçim bu. İşte Genel Başkanın iki dudağının arasını HAK ve ÖZGÜRLÜKLER-YASA olarak bilen-kuran-işleten düzen. İşte, aykırı düşünenleri tırpanlayıp tek tip insan modeli ve kafa beklentisi içindeki siyasi anlayış. Yarın, MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE de bu parti ve bu lider, bu anlayışla elbette ÖN SEÇİM KURUMUnu işletmeyecek ve KAPALI KAPILAR ARDINDA - AL GÜLÜM/ VER GÜLÜM modeliyle MİLLETVEKİLLERİNİ sıralayıp, halkın önüne ONAYLA-Eyyy Noter! diye sunacak. Bu da kesin. O sebeple; bu yapıdan DOKUNULMAZLIKLAR meselesinde istismardan başka bir şey çıkmayacağı kesindir.

Oturup, şu akil adamlarıyla; şu GENEL BAŞKAN'a biraz rakamlar, biraz ekonomi ve ülke-dünya gerçeklerini anlatan notlar bilgiler de vermiyorlar. Cinaslar ve kara mizahı iyi bilen, bir edebiyatçı danışmanı var sanıyorum ki, o iyi çalışmakta. RECEP BEY ve benzeri söylemlerle, o danışman hayli yol aldı ve aldırdı. Ama, ötekiler, prof ünvanlı-ekonomist vs danışmanlar galiba hiç çalışmıyorlar. tahminim bu.

Evet,

CHP ve lideri sosyal demokrat(!),

Ama bize özgü sosyal demokrat onlar;

Seçimlere ve fikir özgürlüklüğüne dair iki uygulaması, iki önemli örneği de bunlar.

Hayırlısı bakalım...

 
Toplam blog
: 28
: 2100
Kayıt tarihi
: 14.04.09
 
 

1952 ankara-Elmadağ doğumluyum. 1975 yılında A.D.M.M.A' den makina Mühendisi olarak mezun oldum. 2..