Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Evet ve hayır'ın yaşamımıza etkileri...

Evet ve hayır'ın yaşamımıza etkileri...
 

Günlük yaşamımızda en çok kullandığımız iki sözcük...

4 Yaşındaki torunum bugünlerde herşeye muhalefet, omuz silkiyor, hayır diye bağırıyor... Bizim normal karşıladığımız bir isteğe bile hayır diyor...

Galiba ben de varım, ben de bir kişiliğim demenin yolu önce hayır demekten geçiyor...

Yaşamımızda hayır diyemediğimiz için bir çok olumsuzluğu yaşamışızdır. Karşımızdaki insanı kırmamak, incitmemek için hayır diyemeyiz. Gerçekte, hayır diyebilmek, yaşamın kontrolünü elimizde tutabilmektir..

Özgüveni olmayan, kendisiyle barışık olmayan, bağımlı insanların evet demeye daha yatkın olduklarını söylemek mümkündür.

Yıllar önce, Sayın Kâmran İnan'ın "Hayır Diyebilen Türkiye" adlı kitabını okumuştum. Sayın İnan, kitabında özellikle Dış ilişkilerimizde hayır demediğimiz, diyemediğimiz için ülkemizin başına çok olumsuzluk geldiğini belirtiyor. Hayır diyemediğimiz için, Cezayir'e karşı Fransa'nın yanında yer aldık. Hayır diyemediğimiz için Yunanistan'ın Nato'ya girişine evet dedik. Bu örneklerde olduğu gibi, uluslararası ilişkilerde de gerektiğinde hayır demesini bilmeliyiz.

*Evet demek, her zaman doğru bir karar değildir.

*Hayır demek, bize düşünmek için zaman kazandırır. Düşünmeye zamanımız olur.

*Evet demekten dönmek zordur, hayır demekten dönmek ise kolaydır.

*Evetle emrivaki birbirlerinin arkadaşı gibidirler.

Evetle hayırın da bir arası vardır. Siyahla beyazın arası gibi...

Kadınların hayıra daha yatkın, erkeklerinde evete daha yatkın oldukları söyleniyor.

Hangi kitapta okuduğumu veya hangi belgesel programında izlediğimi hatırlayamadığım konuyla ilgisi olduğu çin bir olayı anlatmak istiyorum.

Issız bir adada bir erkekler kampı vardır. Bir adaya, güzel mi güzel bir kadın gönderilir. Kadına da, "Her erkekle konuşacaksın, erkeklerin seninle cinsel ilişkiye girip girmeyeceklerini soracaksın denir. Neticede; bir erkek hariç hepsi ilşkiye evet der. Bu sefer ki denemede de, adada kadınlar vardır. Kadınların bulunduğu adaya yakışıklı br erkek gönderilir ve kadınlardan teker teker cinsel ilişki talep etmesi tembihlenir. Netice olarak, hiç bir kadın erkeğin cinsel ilişki teklifini kabul etmez.

Bazıları hayır demenin ego tatmini olduğunu söylerse de, hayır diyebilmek çok önemli bir meziyettir ve evet demeye göre daha zordur.

Bu yazının Referandumla ilgisi var mıdır diye bir soru aklınıza gelebilir. Bunu, siz okuyucularımın anlayışına, yorumuna ve takdirine bırakıyorum.

Erdoğan Şahin - Didim.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..