Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Evet veya Hayırla bölmek!..

Evet veya Hayırla bölmek!..
 

 

Anayasa değişikliği paketi meclisten geçti ya, çıkış çizgisinde işeret bekleyen koşucular gibi medya atağa geçti. Medyanın büyük bölümü iktidar yanlısı olduğu için ortalıkta evet çığlıkları çirit atıyor. Zannedersiniz ki Türkiye yüz yıldır birzalim kralın istibdadından kurtulacak. Siyasilerin yönlerini zaten biliyoruz. Onlar pişirdikleri yemeği halka satmaya çalışacaklar. Buna bir diyeceğimiz yok. Basının büyük bir bölümü de bildiğimiz nedenlerle iktidarın peşinden gidecektir. Bizim gibi ülkelerin kaderi bu. Ancak spor gazetelerinin de bu propagandaya dahil olmaları insanı acı acı gülümsetiyor.

Bütün bunlar neyse ne de, her kesimden halkın sevgisine mazhar olmuş bir kısımın reklamlarla görüş belirtmesi ne oluyor? Rıdvan Dilmen, Arda Turan. Bunlar ideolojik ve siyasi görüşü ne olursa olsun halkın büyük kesiminin sevgilisi kişiler. Sandığa gittiğinde içinden ne geliyorsa o oyu atarsın. Bu şov niye? O reklamdan kazanacağınız üç kuruşa ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. O zaman neden?

Sevgili Rıdvan kardeşim. Adın federasyon başkanlığı için geçiyor. Yoksa bu davranış bir yatırım mı? İnan buna inanasım gelmiyor. Hoş, federasyon başkanı olsan bile işte sevenlerinin çoğunu şimdiden kaybettin. Geçen maçta Fenerbahçe tirübünlerini görmüşsündür.

Arda Turan cevap yazmış ve Atatürkçülükten, vatan sevgisinden dem vurmuş, neden? Senin hangi ideolojik görüşte olduğun kimi ilgilendirir? Neyi savunuyorsun? Mesele şudur ki, herkes istediği her şeyi söyleyemez. Söylerse sonuçlarına katlanır.

Konunun çok daha önemli başka bir boyutu var. Dikkat edilirse herkes konu açıldığında birlikten beraberlikten bahsediyor, neden? Bu kadar birlik beraberlik çağrısı ancak bölünmek, ayrılmak üzere olanlara yapılır. Öyle ise ülkede öyle bir durum mu var da bizim haberimiz yok. En azından durum kritik mi?

Siyasal olarak zaten bölünmüş olan toplumu bir de çok az birlik olduğu konulardan biri olan sporda da bölmeye kimsenin hakkı yoktur. Yarın tirübünlerde Allah korusun evetçilerle hayırcılar arasında bir olay çıkarsa sorumlusu kim olacaktır? Güle güle sayın Dilmen, sayın Turan.

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..