Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Evetçilerin Referandum hileleri - 4

Evetçilerin Referandum hileleri - 4
 

Mühür kahverengi üzerine basılacak.


1- CHP AKP’ye soruyor: Bu değirmenin suyu nereden geliyor? AKP’nin ‘evet’ propagandası CHP ve MHP’nin 40 katı kadar imiş. Billboardlar, yollardaki üst geçitler, gazetelerde en pahalı yerde tam sayfa ilanlar, her yer vatandaşın evet oyunu alabilmek için doldurulmuş. Bu bir partinin bütçesini aşar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

2- Yazlıkları olan aydın kesim dönüp te oy vermesin diye okulların açılışı bir hafta ertelendi. Aslında Temmuz ayında yapmaktı niyetleri ama olmadı. Olmayınca YSK’yı bir de suçladılar. İşlerine gelmedi ya, bu bir siyasi karardır dediler. Şimdi seneye Haziran ortasında, belki Temmuz’da sıcaklarda bitirme sınavlarına çalışacak olan öğrenciler bu kararı alanları ‘hayır dualarla’ anacak.

3- Geçen seçimlerde elektrikler kesildi ve iddialara göre bütün sandıklarda AKP fazladan %25 oy ile başladı. Şimdi de aynı şeyin olmayacağını kim garanti eder? Sandık görevlilerinin çok dikkatli olması gerekir. Çünkü biliyoruz ki bunlar için hedefe giden her yol ‘meşru’dur.

4- Anayasa değişiklikleri 12 Eylül darbesine karşı imiş gibi gösterildi. Hayır diyecek olanlara da statükocu, yani muhafazakâr denildi. Halbuki hiç ilgisi yok. Maddlerin içeriğini hayır diyenler açıkladı. Bir grafik çizimde çizgi hiç değişmeden dümdüz gitmez. Yönü ya aşağıdır ya da yukarı. Hayır diyenler bu anayasa kabul edilirse yönün aşağı olacağını görüyor. Onun için karşı çıkıyor. Bir arkadaşın dediği gibi, hayır demenin ucu açıktır. Daha sonra doğrusu yapılabilir. Ama evet demenin telafisi yoktur.

5- Yalnız iki maddede değil, diğer maddelerde de ince ince düşünülüp hazırlanmış cinlikler vardır. Bunlar hakkında yeteri kadar yazıldı. Evet diyenler tam tersi propaganda yapıp milleti aptal yerine koydu.

6- İftar sofralarında ‘evet’ propagandası yapıldı. Camilerin tam çıkışında, Cuma namazlarından sonra mitingler yapıldı. Dine siyaset karıştırıldı. Namuslu vatandaşların yemekleri boğzlarına dizildi. İftar sofralarını bir çeşit rüşvet olarak değerlendirdiler.

7- Seçim propagandası yapar gibi daha çok ‘evet’çiler tarafından sanatçılar, futbolcular devreye sokuldu. Mitinglere kolkola çıkıldı.

8- Maddeler hakkındaki en can alıcı iddia, ‘evet’ dendiği takdirde, iktidarın prangalardan kurtulacağı ve halka daha iyi hizmet yapacağı idi. Bu ne yazık ki büyük ölçüde doğrudur. Hitler’in, Mussolini’nin, Saddam Hiseyin’in, Humeyni’nin, Afrikalı diktatörlerin prangaları yoktu. Neler olduğunu gördük. Daha iyi hizmet iddiası en büyük yalandır.

1- Yeni maddeler için Avrupa ve Amerika’da da böyle dediler. İlgisi yok. Oralardaki düzenlemelerde bakanlıklar kesinlikle kurulların içine burunlarını sokmazlar. Ama bizde öyle olmasını isterler, desteklerler. Çünkü Türkiye’nin her bakımdan zayıflığı onların işine gelir.

Tanrı herkese akıl fikir bağışlasın. Umarım insanlar neye oy verdiklerini bilirler. 13 Eylül ülkemiz için iyi bir gün olsun.

 
Toplam blog
: 153
: 18932
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Antakya 1955 Doğumluyum. O.D.T.Ü. Mimarlık Fakültesi 1982 Mezunuyum. O zamandan beri firmalarda m..