Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '07

 
Kategori
Elektronik
 

Eviniz sizi hasta mı ediyor?

Eviniz sizi hasta mı ediyor?
 

Bu haber bugünkü MSN’de yayınlandı. Elektrikli aletlere karşı hassasiyet bazı ülkelerde hastalık olarak kabul ediliyormuş.

Fiziksel etkileri ise ciltte güneşte kalmış gibi yanmalar ve çatlamalar ile yüzde kaşıntı şeklinde ortaya çıkıyor. Üstelik bayağı ciddi bir hastalık. Bunu yaşayan kişilerden birinin ismi habere göre, Troy Knight.

Şakağında büyük bir beze oluşmuş ve o bölge tamamen kızarmış.

Adam öncelikle şikayetlerinin nedenini anlayamamış ve doktorlar da bir çare bulamamışlar. Derken diğer belirtiler baş göstermiş. Daha sonra bir şeyi farketmiş; ne zaman bilgisayardan bir ya da iki gün uzak kalsa, belirtiler azalıyormuş. Bunu doktoruna anlatınca, doktoru adamın deli olduğunu düşünmeye başlamış.

En sonunda İsveç’teki bir derneğin internet sayfasının yardımıyla hastalığını teşhis edebilmiş. Hastalığın ismi "Electrosensitivity" yani; "Elektrikli aletlere hassasiyet".

Buna göre evinizdeki tüm elektrikli aletler; saç kurutma makinası, elektrikli süpürge, tabi ki bilgisayar, cep telefonları, televizyon, müzik setleri gibi, sizin bu hastalığa yakalanmanıza neden olabiliyor.

Yukarda saydıklarımdan başka belirtileri de var; migren, kronik yorgunluk, çarpıntılar vs…

Powerwatch’dan Graham Philips’e göre elektrikli aletlerdeki manyetik alan bazılarında uykusuzluk, baş dönmesi, konsantrasyon ve denge bozuklukluklarına yol açıyor.

Fakat hastalık İngiltere’de tanınan bir hastalık değil, bu nedenle araştırmalar yapılmıyor. Kaç kişinin bu hastalıktan muzdarip olduğu bilinmiyor.

Özellikle Wi-fi (Wireless local area networks WLAN) yani Kablosuz yayın istasyonları şebekesi yaşadığımız her yeri kaplamakta ve biz üzerinden geçtiğimiz halde bundan habersiz olmaktayız.

Yazar Kate Figes elektronik aletlere hassasiyetin bu şebekeler takıldıktan sonra arttığına dikkat çekiyor. Kendisi bunu birebir evinde yaşamış. Bu şebeke varken evden her çıktığında zehirli bir bulut kümesinin içine adım atar gibi hissederken, şebekeyi çıkarttırdığında sağlığının düzeldiğini görmüş.

İngiltere’de bazı uzmanlar sorunları kabul ediyorlar fakat bunların küçük bir grubu etkilediğini söylüyorlar. Bu nedenle ciddiye alınmıyor.

Eğer konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz ya da sizin de benzer şikayetleriniz varsa; www.electrosensitivity.org adresine girebilirsiniz.

Bence her şeyin aşırısı zarar verebiliyor. En iyisi ne zaman bırakacağını bilmek…

 
Toplam blog
: 48
: 2038
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

1964 doğumluyum. İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra Londra'ya yerleştim ve halen burada yaşamakt..