Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Haber
 

Evita Peron, geri döndü!

Evita Peron, geri döndü!
 

Yuliya Timoşenko ve Evita Peron


Yuliya Volodımırivna Timoşenko 27 Kasım 1960 Rus asıllı, Ukraynalı siyasetçi ve şimdiki Ukrayna başbakanıdır. 24 Ocak'tan 8 Eylül 2005'e kadar ilk dönem başbakanlığını yapmış, 18 Aralık 2007'de yeniden başbakan olmuştur.

17 Ocak’ta yapılacak olan başkanlık seçimlerinin favori adaylarından biri olan Yuliya Timoşenko, birçok Ukrayna’lı gibi Astroloji ve fala meraklıdır.

3 yıl önce falına baktıran Yuliya Timoşenko, falcının , doğum haritası ve kişiliğini de göz önüne alarak Timeşenkoyu Evita ’ya benzetmesi hayatının dönüm noktası olmasına sebep olmuştur. Timeşenko, hemen kahverengi saçlarını sarıya boyatmış, giyim kuşamını ve halka hitabını aynen Evita Peron’u taklid ederek değiştirmiştir.

Yakın çevrelerine Evita Peron’un reenkarnesi * olduğunu söyleyen Timeşenko halka Evita Peron* gibi “sevgililerim” diye sesleniyor, fakirlere para, ilaç ve giysi yardımında bulunuyor.

28 Temmuz 2005'te Forbes dergisi Timoşenko'yu Condoleezza Rice ve Wu Yi'den sonra dünyanın en güçlü 3. kadını seçmiştir.

Ukrayna'nın ilk kadın başbakanı olmadan önce, Timoşenko Turuncu Devrimi'nin önemli liderlerindendi. Bu dönemde Batılı medya mensupları ona "Devrimin Jan Dark'ı" lakabını takmıştır

(* ) ölmüş birinin ruhunu taşımak

(**) 1919 yılında Arjantin’in Los Toldos kentinde, beş çocuklu fakir bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi Arjantin halkının efsane ismi Evita Peron. Babasını yedi yaşındayken kaybetti ve 14 yaşında aktrist olmak için Buenos Aires'e gitti. Buenos Aires'te bir süre işsiz ve parasız kaldıktan sonra radyolarda çalışmaya başladı. Radyoda şovlar yaparak ve tiyatroda küçük rollerde oynayarak hayatını devam ettiren Evita, 1944 yılında Juan Domingo Peron ile tanıştı. Evita, kocasının diktatörlüğü döneminde kadın hakları için çalıştı ve aktif anlamda siyasetin içinde yer almamasına karşılık, her zaman siyasetle ve halkla içiçe oldu. İşçi sendikalarının örgütlenmesinde önemli rol üstlendi ve 1947 yılında kadınların oy verme hakkı elde etmesini sağladı. Fakir halka yiyecek, para ve ilaç yardımında bulundu, çocuklar için de yardım kampanyaları düzenledi.

Evita Peron, 26 Temmuz 1952’de 33 yaşında kanserden öldü. Peron'un iktidardan düşmesinden sonra gömüldüğü yerden çıkartılan cesedi 16 yıl saklandıktan sonra önce eşinin yanına, sonra da aile mezarlığına defnedildi. Madonna’nın ünlü şarkılarından olan "Don't Cry for me Argentina!” onun için bestelendi.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..