Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Evlatlık

Evlatlık
 

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğüne başvuruda bulunup, 4 yaşındaki çocuklarının bakım yurduna alınmasını sağlayan aile, çocuklarının kurum tarafından mahkeme kararı ile evlatlık verildiğini öğrenince, çocuklarını tekrar alabilmek için yargıya başvurdu.

4 yaşındaki Emre Acuner’in babası Yaşar Acuner, avukatı aracılığı ile Yargıtay Hukuk Dairesi ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, Filiz Sevgili ile 2002 yılında evlendiklerini, 2004 yılında ise bir çocuklarının
dünyaya geldiğini belirtti. Eşinden 2005 yılında boşandığını ifade eden Yaşar Acuner, "Emre’ye yaşlı olan annem bakıyordu, ama çok zor olduğu için devlet tarafından bakılması için geçen yıl başvuruda bulunduk. İnceleme yaptılar ve çocuğumu yurda aldılar" dedi.

Yozgat Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvasına yerleştirilen Emre Acuner, Genel Müdürlüğün de talimatları doğrultusunda Ankara’daki Atatürk Çocuk Yuvasına gönderildi. Ankara’daki yuvada kalan çocuğu evlat edinmek üzere bir ailenin
çıkması üzerine Kurum, Çekerek Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunarak, çocuğun evlatlık verilmesine izin istedi.

Mahkeme, anne ve babasını çağırarak, çocuğun evlatlık verilmesine itirazlarının bulunup, bulunmadığını sordu ve "verilsin" yanıtını alınca da 7 Mart 2008 tarihinde "4 yaşındaki Emre Acuner’in evlatlık verilmesinde sakınca yoktur" diye kararı verdi. Çocuğunun bir başka aileye verildiğini öğrenen baba Yaşar Acuner ve yaşlı annesi Satı Acuner, Emre’ye sadece devlet tarafından bakımı için izin verdiklerini, evlatlık verilmesine izin vermediklerini ileri sürdüler.
Yaşar Acuner, "Mahkemeye bizi çağırdılar ben de bakım için Kurumda kalmasına "tamam’ dedim, evlatlık verilmesini istemedim. Mahkemenin evlatlık için çağırdığını bilmiyordum, sordukları sorulara 'evet’ dedim' diye konuştu.

Acuner, mahkemenin vermiş olduğu çocuğunun evlatlık verilmesi yönünde vermiş olduğu kararın bozulup, çocuğun tekrar kendilerine verilmesi amacıyla avukatı aracılığı ile Yargıtay Hukuk Dairesi ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. (Kaynak:Milliyet)

Oldu... Çocuk oyuncağıydı çünkü...

Önce dünyaya sorumsuzca çocuk getirin, sonra bakamayın, sonra minicik yavruyu anne babadan uzaklaştırıp kuruma atın. Çocuk orada kendine yeni bir hayat kurmaya çalışırken çocuğa aile olabilecek sevgisini verebilecek birileri çıksın siz de bu işe ‘he’ deyin. Çocuk tam yeni ailesine alışıp bir yuvaya kavuşmuşken gelin yine her şeyi karıştırın!

Neymiş, yok biz öyle anlamadıydık... Çocuğumuzu geri verin...

Neyi nasıl anladığınızı bir anlasam... İnsan köpek yavrusunu bile başkasına verirken on kere düşünüp öyle veriyor ve çoğu zaman da vermiyor bile!

Umarım bu çocuğa devlet sahip çıkar. Yoksa bu anne babayla hiç olacak işler değil...

Bir insanın bir çocuğun hayatıyla bu kadar oynamaya kimsenin hakkı yok. Çocuk da olsa o bir İNSAN.

İNSAN ağaçta yetişmiyor!

Dipnot: Çocuğun fotoğrafını yayınlamak istemiyorum. Fotonun yazıyla ilgisi yoktur.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..