Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlen ama sokakta öpüşme

Evlen ama sokakta öpüşme
 

google


Oha yani...

Bu, eşcinsellere halkın nasıl baktığına ilişkin, Avrupa ülkelerinde yapılmış bir araştırmada, Hollanda halkının bakış açısı olarak çıkmış:

“Örneğin Hollanda, eşcinsel evliliklerin yasal olarak tanındığı ilk ülke. Ama Hollanda'da halkının üçte biri, sokakta öpüşen iki erkek gördüğünde kafasını çevirdiğini söylüyor.”

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2015/05/150511_turkiye_escinsellik

Türkiye’de Facebook’ta bir eşcinsel grubunda bir eşcinsel, 1 Mayıs’ta öpüşen 2 eşcinselin (oradakiler kadındı ama erkeler de o gün öpüştüler) fotoğrafının, Lgbti davasına zararlı olacağını, bunun da bilerek ve isteyerek çektirildiğini savunduğunda, Türk halkının, eşcinsel olsa bile, aklının epeyi tuhaf çalıştığına kani olmuştum. Eh, AB’liler de bizi aratmıyormuş, onu öğrenmiş olduk.

Peki, bu araştırmaya göre Türkler, konuya nasıl bakıyormuş?:

“Araştırmaya göre, Türkiye'de çoğunluk eşcinsel komşu istemiyor ve halkın büyük bölümü eşcinsellere olumsuz gözle bakıyor.

‘Eşcinsel komşu ister misiniz?’ sorusuna Türkiye'de yüzde 85'i ‘hayır’ yanıtı çıktı. Yani, her 7 kişiden 6'sı eşcinsel komşuya karşı.”

Konuyla ilgili araştırmadaki soruların bazıları da şunlarmış:

“İş çıkışı günün yorgunluğundan kurtulmak için, kendinizi en yakın parka attınız. Karşınızdaki bankta oturan iki eşcinsel öpüşmeye başladı. Tepkiniz ne olurdu?

Ya da bitişik dairenize eşcinsel bir komşu taşındı. Bu durum sizi rahatsız eder miydi?”

En mavrası da, İsrail’in durumu:

“Tel Aviv, ‘dünyanın eşcinsel başkentlerinden biri’ sayılıyor. Çok sayıda eşcinsel bar, gece kulübü bulunuyor.

Ancak Kudüs'te durum tam tersi. Ortodoks Yahudiler ile Filistinliler'in yaşadığı kentte, eşcinsellere yönelik hoşgörü oldukça düşük.”

Tam, Yahudi hesabı:

Musevi’nin yaptığını yap, dediğini yapma.

Çıkış babında:

Normal insanların, bu normalliklerini başkalarına da dayatmalarını hiç anlamamışımdır. Hiçbir normal, kendinin oy verdiği partiye tüm insanların oy vermesine de kalkışmaz. Ancak, kendi penisinin / vajinasının doğrultusunu, herkese kakalamaya çabalar nedense. Düzüşmenin oy vermekten ve seçmekten daha önemli olduğunu düşünüyorlar demektir bu. Aynı zamanda, çook yanılıyorlar demektir bu.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..