Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlenilecek adam

Evlenilecek adam
 

Bir adet Brad Pit (evde kalmamışsa George Cooleny de olur)

Bir adet Einstein

Bir tutam Aşçı Oktay Usta

Bir kaşık Barış Manço babacanlığı

Bir su bardağı Herkül gücü

İki çorba kaşığı Süpermen kahramanlığı

İki yemek kaşığı Cem Yılmaz komikliği

Bir çimdik Romantizm

Yukarıda belirtilen malzemeler genişçe bir kaba konur ve güzelce harmanlanır. Malzeme miktarları karakterinize göre azaltılır ya da çoğaltılır. Üzerine yumurta sürülüp kıvamında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Bu işin komik tarafı. Bazen biz kadınlar erkekleri hamur gibi evirip çevirip istediğimiz şekle şemale sokabileceğimizi düşünüyoruz. Ufak tefek sorunları, nasıl olsa evlenince düzeltiriz diye dikkate almıyoruz. Bazen de daha tehlikelisini yapıyoruz. Bize açıkça gösterilen tahammül edilemeyecek karakter zayıflıklarını nasılsa evlenince değişir ya da ben yanlış anlıyorumdur diyerek halı altı ederiz. Peki evlenmeyi düşündüğümüz erkek yukarıdaki tarifteki gibi mükemmel olamayacağına göre, nelere dikkat etmeliyiz. İster okulu yeni bitirmiş evlenme cağında bir genç kız olun, ister olgun bir hanım, bir erkekte olmazsa olmaz denebilecek özellikler nelerdir?

 Dürüst: Evleneceğiniz erkeğin ufak tefek beyaz yalanlar dışında yalanlarını yakaladıysanız, sizi aldattıysa ya da ona herhangi bir sebepten dolayı güvenemiyorsanız bu sevdadan vazgeçin. Evlenmeden önce bunları yapan birinin evlendikten sonra sizi yarı yolda bırakması ciddi bir risk. Hayatı paylaşacağınız kişiye tam anlamıyla güvenmeniz çok önemli.

 

Size Değer Veriyor: Evleneceğiniz erkek size değer vermiyorsa hemen vazgeçin. Evlenmeden size değer vermeyen erkek, evlendikten sonra sizi yerden yere vurur. Size değer veriyor ve el üstünde tutuyorsa, evliliğiniz boyunca yaşanan sorunlar çok daha kolay atlatılır.

Size değer verip vermediğini nasıl anlarsınız? Onun yanında kendinizi özel hissediyor musunuz? Her zaman sizin yanınızda olup, sizi koruyor mu? Yoksa başkalarının yanında size laf söylüyor ya da size kendinizi kötü mü hissettiriyor?

 

Sorumluluk Sahibi: Yaşam dostu olarak seçtiğiz adam maddi ve manevi sorumluluk sahibi olmaya hazır mı? Yoksa dışarıdan adam gibi görünse de, annesinin eteklerinde çocuk olmaktan memnun ve sorumluluk almak gibi hiçbir niyeti yok mu? Bazı erkekler evlenmek için yapılmamışlardır ya da yetiştirilme tarzları bunu mümkün kılmaz. Umarım adam kılığında bir çocuğu görünce tanırsınız. Aşktan gözünüz kör olduysa bu zorlaşır.

Hiçbir zaman bir çocukla evlenip ona annelik yapmak mutluluk getirmez.  Ona annelik yaparsanız memnuniyetle durumu kabullenir ama asla kadını olamazsınız. Annelik yaptığınız için sizi daha çok sevmeyecek. Bir anneden beklediği gibi sürekli sizden birşeyler bekleyip bunları hakkı sayacak. Bir hayat arkadaşı mı  istiyorsunuz yoksa sadece ihtiyaçlarını karşıladığınız bir çocuk daha mı?

Cevresine Saygılı: Birlikte oldugunuz erkek sevdiklerine yakınlarına nasıl davranıyor? Annesini azarlayan, kardeşi için fedakarlık yapmayan sevgiliniz, evlendikten sonra sizi de aynı konvoya katacak aklınızdan çıkarmayın. Restorandaki garsonu rezil edebiliyorsa, karşısına biraz soğuk bir çorba çıkardığınızda başınıza ne gelecek acaba?

Güçlü: Stres altındayken insanların gerçek yüzleri ortaya çıkar. Herşey güllük gülistanlıkken iyi bir insan olmak kolaydır. Baskı altındayken olaylarla nasıl başediyor, olgun mu, hayatta duruşu nasıl?

Mükemmel kadın olmadığı gibi mükemmel erkek de yok. Evleneceğiniz erkeği kılı kırk yararak seçmeye kalkarsanız, hayal kırıklığına uğrayabilir, yapayalnız kalabilirsiniz. Ama sırf evlenmek için bir kocada bulunması gereken en önemli özellikleri de gözardı etmeyin. Yapılan hatanın bedeli ömür boyu ödenir. Yeni nesil de bu bedeli ödemeye devam eder. Doğmamış evlatların evliliğini bile etkiler verilen karar.

Elbette kendi kararınızı kendiniz vereceksiniz. Erkekler cok karmasık yaratıklar değiller, kendilerini belli ederler. Siz yeterki önemli detaylara gözlerinizi kapamayın.

 
Toplam blog
: 20
: 1237
Kayıt tarihi
: 16.08.13
 
 

Tugba ve Fulya, biz iki kız kardeşiz. Birbirimizden beş dakika arayla dünyaya gelmişiz. Bir emekl..