Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

aygoz Özlem Eryoldaş

http://blog.milliyet.com.tr/aygoz1

15 Mart '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Evlenme teklifi erkeklerin tekelinde mi..

Evlenme teklifi erkeklerin tekelinde mi..
 

Evlenme teklifi erkeklerin tekelinde mi ? Evlenilecek kız, eğlenilecek gezilecek kız.. Biryerde okuduğuma göre; erkekler şık kadın, anaç kadın, geyşa ruhlu kadın tercih ederlermiş.. Tabi bunların hepsini bünyesinde barındıran "hanım" makbul oluyor herhalde.. Evlenme teklifi ederken de eğer bu kriterleri gözönüne alıyorlarsa düşünmek gerekiyor.. Bir insan bu kadar kişilik sahibi olabilirmi.. En azından sağlıklı bir ruha sahip insan..

Şık olmakla başlayalım.. Hani denir ya "çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır. (Evet doğruluk payı yok değil.. Nedense evlendimi kadın olarak biraz bırakıyormuyuz kendimizi nedir..Ve sonrada "erkeklerimiz" komşunun tavuğu kaz görünür misali araştırmalara mı başlıyor acaba! )

Anaç olmak ! Kadının içgüdüsel olarak yaradılışında var zaten.. Anne olmamış kadın dahi daha bir duyarlıdır her konuda.. Hassastır özel durumlarda.. Duygu mantı bileşimi olduğunda baskın çıkan taraf "duygu"dur...Evlendikten sonrada çok kadından duymuşuzdur. 2 oğlum var benim.. Biri "eşim" biri oğlum !...

Geyşa ruhlu olmak ; her an erkeğini gülücüklerle karşılayıp, özenle dinlenmesini sağlamak, mutlu etmek için elinden geleni yapmak..Eh bunu kim istemezki..

Peki siz olsanız; bu ve bunun gibi özelliklere sahip olan kadınlara "git" diyebilirmisiniz.. Evlenip küçük mutluluklarınız olmalı..Kızınızı da böyle yetiştirmeli annesi..Oğlunuzu da sizin gibi ..Bazı eş tartışmalarında kulak misafiri olmuşsunuzdur ; "senin kızın işte" .. doğru iş yaptığında da "aslan oğlum, babasının oğlu"...

Gelelim sayfa başında ki sorumuza ! Evet bunu hep düşünmüşümdür..Kadın hep erkekden beklemiştir ona uygun "eş" adayı olduğunu ..Tabii günümüzde bunun aykırıları da yaşanmaktadır..Ama ben genelleme olarak demek istedim. Flört başlar, uzar gider, kız beklemeye başlar çaktırmadan.. Uygun "eş " olabilme kaygısıyla davranır..Ve sonra beklenen an gelir. Zafer !!

Aslında kimin zaferidir bu bilinemez.. Kadının mı erkeğin mi ?..Bir erkek evlenme teklifi ettimi kabul etmeli.. Bu böyle bilinmiştir yüzyıllar boyu.. Kadın teklif ettiyse de uzunca düşünmeli... Acaba erkekler de düşünüyormu "ben eş adayımıyım " diye ?..Kriterleri nedir bunun acaba ? ..

Oysa "sevgi" girdinmi işin içine cinsiyet kalkmalı bana kalırsa.. İki taraf da özgür olmalı bu konuda..Kabul etmekde de, teklif etmekte de..Bilemiyorum çok mu radikal düşünüyorum acaba ?..

 
Toplam blog
: 185
: 1494
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Yazabilmenin özgürlüğüyle... İstanbul'un bir bahar sabahında dünyaya gelmişim. Keşfetmek, anlayabilm..