Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
Haber
 

Evlenmek isteyenler, acele etsin. "Cunda'dan seslen, acele evlen!"

  

 

Ne kadar antikalık varsa, hepsi de Cunda'da yaşanıyor. Adım başı macera  burada var. Köpeğine dilendiricilik yaptıran var. Şehrin kapılarını, belli saatler arası tutup da “Yer yok, başka memlekete gidin” diyen de var. Bildiğimiz dondurmayı  kızgın yağda kızartarak yedirenler de var. Otopark işletenlerin her zaman fiş verme adetlerinin yaşanmadığı Cunda’da avucundaki fişleri göstermelik tutanlar da  var.

Şimdi de canı evlenmek isteyip de diyar diyar dolaşanlar var. Adap yazdırmış: “Bekarlık canıma tak etti.”  diye.  Şimdi de pankartlarla şansını deniyor. “ Devir pankart devri.” Diyor.

Manisa’nın Demirci Boyacık Köyünden. İsmi Natıf Erdoğmuş. Köyünden  demişler ki, “sende bu yavaşlık varken, nah evlenirsin. Şimdi pankart devri.  Derdini yazdır arzuhalci gibi. Çık ortaya bakalım. Şıpın evlenirsin.” Diye akıl vermişler kendisine. O da yazdırmış bir pankart. Büyüklerinin sözünü tutmuş. Çıkmış yollara

Otobüslere pek binmiyor. Yaya gidiyor. Yoldan gelip geçenler görsün diye. İki defa ayakkabı değiştirmiş. Kendisine talipler çıkmasına çıkmış. Amma, serseme döndürmüşler kendisini. “Araban var mı? Katın var mı? Yatın var mı? Emekli maaşı alıyor musun?” diye diye testlerden geçmiş.

TV’lerin evlilik programlarını cazip bulmuyor. Ortada da araban var mı, çocuklar nerede kalıyor, evin var mı?” diye soruyorlar.

O şairin dediği gibi: “ İstettim, annen dedi: “0ğlum katın var mıdır? / Ablan sordu araban, bir de yatın var mıdır? / Baban sordu gelirin, bol mu yoksa dar mıdır? / İstettiğim gün seni, kalıverdim ben yaya / Dünyayı anladın ya, gel gidelim biz Ay’a..”

Bu arada dolandırmışlar da kendisini. Eve ne lazımsa, satın alıp evi düzmüş. Sonra kız karşısına geçip, “evin yok, katın yok, yatın yok, araban yok. Ben seni kupkuru neyleyim!”  demişler ve sepetlemişler. Böyle yakınıyor.

En son sorduk: “Neden  Cunda’yı seçtin?” diye. Dedi ki: “Cunda hayırlı bir adaymış. Buraya gelenler, çabuk evlenirmiş.”

Ört ki, ölem!

Dur bakalım. Talibi çıkar da evlenirse, beni düğününe çağıracak.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..