Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

12 Aralık '20

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

EVLERİN GİZLİ KAHRAMANLARI

Kimlerden söz ettiğimi anladınız mı?

Önce evin annesinin sonra da evlatlarının gölgesinde yaşamak zorunda kalan babalardan söz ediyorum.

Evin en öksüzü onlardır.

Herkese kimse olurken, kendileri kimsesizdir.

Evin direği olurken, kendilerinin dayanacağı bir direkleri yoktur.

O herkesi dinlerken kendisini dinleyecek birini bulamaz. Çünkü “O” güçlüdür. Nasıl olsa sorunlarını tek başına çözebilir. Erkeklerin göz yaşı dökmesinin zayıflık hatta ayıp sayıldığı bir toplumda yetiştirilmişlerdir. Onlar da ne yapsınlar, yüreklerindeki kanamaları beyinlerine boşaltırlar ve bu yüzden de çok yaşamazlar. İstatistiklere bakın; erkeklerin yaşam süresi ortalaması kadınlardan epeyce düşüktür.

Batmakta olan bir gemiyi en son onlar terk etmek zorundadır. Yine düşmek üzere olan bir balondan atılacak ilk safra onlardır.

Ailedeki gizli kapaklı işlerden en son onların haberi olur. Hani derler ya “EN SON BABALAR DUYAR.” Gerçekten doğrudur. Aynen en son babalar duyar.

Biricik kızının ya da kızlarının ilk aşkı babasıdır. Ancak zaman hızla geçer. Kız büyür. Ergenlik dönemine gelir. Yavaş yavaş babasını aldatmaya başlar. Başka sevgili bulur. Kabullenmek zor da olsa doğrusu böyle olmak zorundadır. Yıllardır üstüne titrediği, canı gibi sevdiği, gözünün nuru kızını alıverirler elinden. Hem de “Allah’ın emri, Peygamber’in kavliyle.” Zavallının içi yanarken bir de düğün dernek yaparlar. Ne yapsın o da zor da olsa neşeli görünmek hatta halay çekip oynamak zorundadır.

Eeee! Adalet yerini bulmuştur. Çünkü kendisi de zamanında bir babanın elinden aynı yöntemle kızını almıştır.

HAYATINI EVLATLARINA ADAYAN, BU UĞURDA SORUMLULUK DUYGUSUYLA DAVRANAN, VARINI YOĞUNU ÇOÇUKLARINA HARCARKEN KENDİSİNİN BİR DİKİLİ AĞACI OLAMAYAN AMA KENDİSİ KOCAMAN BİR AĞAÇ OLAN TÜM BABALARA SELAM OLSUN!

“Not: Sevgili anneler, bu yazıda anlatılan sizin babalarınızdır. Sakın alınganlık göstermeyin.”

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..