Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '17

 
Kategori
Mizah
 

Evlidir Ne Yapsa Yeridir

Evlidir Ne Yapsa Yeridir
 

Evli Dullu Dulsuz Mutlu Mutsuz


Evlenmek diyorum evlenmek. Ne demek evlenmek? Kimine göre yaşamın devamı. Kimine göre olsa da olur olmasa da olur. Evrime göre türün devamı. Kimine göre her türlü devam edebilenler. Bana göre ise aşk adına kırmızı çizgileri olanlarla, kırmızı don severler arasındaki fark.

Gel gelelim böyle olunca her kafadan bir ses. Bir nefes. Bir tat. Bir dokun. Bin ah işitmek var.
Evli mutlu olanlar ile evli ama evi olmayanlar var. Evsiz evliler diyoruz bunlara. Ki ben de bunlardan birisi olarak kiralık dünyada kiracıyım. Fakat evliyim. Evim, eşim, ruhum ve çocuğum var. 

Size bir sır vereyim mi? Not edersiniz çok işinize yarar. Bana göre bu hayatın şifresidir.

Üç doğru bir arada olması gerekir. 
Doğru yer, doğru zaman, doğru insan.

Bu kutsal üçlemeyi bir araya getiremezseniz her doğru yanlış, her yanlış yine yanlış olur. Doğru insanı yanlış zamanda kaybedenlere bir şey diyemem. Onlar ki ömür boyu aşk acısı çeken gariplerdir. Fakat doğru insan denilen kişi de kim ola? Kime göre neye göre?

Ah dostlar... Bilmezsiniz yada bilirsiniz her insan bir derya yada deryada bir balıktır. Nazım Hikmet deyişiyle deryanın içinde deryadan habersiz balıklar da var. Kimse bilmese de görmese bile onlar yaşıyor ve ölüyorlar. Hepimiz gibi...

Hayat bize şunu öğretebildiyse ne mutlu hepimize; bir daha bir sen daha olmayacak bu hayatta. Bu yüzden ne istersen şimdi yap. Ne diliyorsan şimdi dile ve iste. Yarın kimindir bilemeyiz fakat bugün hepimizin. Bugünleri doğru yaşayan insanlar yarına umutlu, dünlerinde mutlu olurlar. Her gün hayatımızın son günü olabilir. İşte bu yüzden her dokunuş, her insan bir şanstır bilenler için. Ne mutlu her anını birine ait olarak mutlu olabilenlere. Bu demek değildir yalnız olanlar yada dul olanlar yada aşk acısı çekenler için hayat bitti, dünya çöktü. Hayır asla. Yarın çok daha güzel olabilir. Yarın hayatının geri kalan ilk günü. Yarın daha güzel, daha mutlu olabilirsin. Hiç bir şey herşeye yeniden başlamak için geç değil. 

Ve sen oralarda kendini mutsuz hisseden dost. Asla bitip gidecek olan bu hayatı ve kendini kötü hissetme. Sağlık diliyorum herkese sağlık. Başka ne varsa düzelir. Ancak sağlık olsun diyorum. Ne diyordu Kanuni Sultan Süleyman:

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

Sevgiyle kalın.

Can Demircan

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..