Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '07

 
Kategori
Sevgililer Günü
 

Evlilerin dikkatine

Evlilerin dikkatine
 

Kadın, kocasına sormuş, sevgilim sevgililer gününde bana ne hediye alacaksın? Kocası cevaplamış, seni sevgilimle tanıştıracağım.

Sevgililer gününe bekarlar kadar evliler de sahipleniyorlar. Eşlerin birbirlerini hala sevgili gibi görmeleri aslında çok güzel. Avrupa'da sevgililer gününü, çiftlerin yanlarında kimse olmadan birlikte oldukları tek tatil olarak tanımlıyorlar. Bekarların bu günü doyasıya yaşamaları doğal. Peki evli olup ta sevgilisi olan erkek ve kadınlar yok mu? Tabii ki var. 14 şubat gecesi erkeklerin iş yemekleri bahanelerinin artması, kadınların ise uzun zamandan beri görmediği bir arkadaşlarını ziyaret etmeleri belki de umursanmayacaktır.

Bu açıdan bakıldığında; aydın kesimde sevgili, kırsal kesimde kuma, orta kesimde dost, sosyetede metres olarak tanımlanan ikinci kadınlara ait günler de olmalı. Mesela:

14 Şubat sevgililer günü

15 şubat kumalar günü

16 şubat dostlar günü

17 şubat metresler günü

270 yılında Roma imparatoru II. Claudius bekar erkeklerin, evlilere göre daha iyi savaştıklarını gözlemleyerek, askerlik çağındaki erkeklerin evlenmelerini yasaklamıştı. Aziz Valentine ise bu yasağa karşı çıkarak çiftleri gizlice evlendirmiş ve bunu öğrenen imparator, Valentine'nin ölüm fermanını imzalamıştı.

Ülkemizde kırsal kesimde, hiç bir yasa çerçevesinde olmayan imam nikahının, bilhassa ikinci ve üçüncü eşler için imamlar tarafından kıyılması bir Valentine özentisi değilmidir?

Resmi nikah olmadan, imam nikahı kıyan kişilerin sokaklarda yürümesini bekliyorum.

Hepimiz Valentine' iz diye......

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..