Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliğe karar verirken...

Evliliğe karar verirken...
 

Evlilik iki insanın bir ömrü paylaşmak için çıktığı uzun ve yorucu bir yol. Karar verirken herşey göze alınmalı, sorumluluklarınızı gerçekten yerine getirip getiremeyeceğinize karar vermelisiniz. Dürüstlük, sadakat, sevgi ve saygının bir evliliğin uzun ömürlü olabilmesi için gerekli olduğunu unutmamalı, bunları yerine getirebilecekseniz bu kararınızı uygulamaya koymalısınız. Sadece aşk ve sevgi bir eviliğin yürümesini sağlamaz. Duygularınızın esiri olmayın. Mantığınızı da kullanın.

Kısa süreli aşklar ile evlilik kararı asla almamalı, bu sorumluluğun altından kalkabilecekseniz, evliliğe adım atmalısınız.

Evliliğe hazır olmak için belirli bir yaşa ve olgunluğa erişmiş olmak, yaş farkına dikkat etmek, fiziksel, duygusal ve sosyal yönlerden olgunluğa erişmiş olmak gerekir. Ortak yönleriniz, zıtlıklarınız hepsini gözönüne almalısınız. Flört döneminde gözünüze hoş gelen, katlanabileceğinizi düşündüğünüz şeyler evlendiktan sonra size batabilir.

Evliliğe karar vermeden önce mutlaka okul, iş gibi eğitim ve kariyer edinmiş olmalısınız ki, evliliğiniz de bunlar sorun olarak karşınıza çıkıp, sıkıntılar yaşatmasın.

Çiftlerin kendilerini, eşlerini ve evliliği gerçekçi olarak tanımaları, ileride uyumlu bir evlilik yaşantısına sahip olmalarının birinci koşuludur. Kendi problemlerini fark edememiş, çözümleyememiş bir kişinin evleneceği kişiyi de sağlıklı olarak değerlendirmesi ve tanıması mümkün olamaz. Evlilik ile ilgili gerçekdışı ve aşırı iyimser beklentileri olan bireyler evliliğin gerçekleri ile karşılaştıkları zaman kaçınılmaz olarak hayal kırıklığı yaşatabilir.

Geçmiş ilişkilerinizi asla konu etmeyin. Bu evliliklerde yaşanılan bir sorundur. Birbirinizi olduğu gibi kabul edecekseniz, değiştirmeye çalışmayacaksanız, böyle bir adımı atmaya karar verin. Evlilik çocuk oyuncağı değildir. Sıkılınca atacak.

Eş adayının yaşama biçimi, kimlerle görüşüldüğü sosyal hayatı belirler. Bunlar da aile hayatını olumlu ya da olumsuz yönde etkiler. Tüm bunları düşünüp, terazinin bir tarafına ortak yanlarınızı, diğer tarafına zıt yanlarınızı koyun ağırlığa göre karar vermeniz kolaylaşacaktır. Anlaşmazlıklarınız çoksa, evliliğiniz içinde bunlar daha fazla problem olarak ortaya çıkar ve hayatı birbirinize zindan edebilirisiniz. Unutmayın ki, birbirinizin hayatını karartma hakkınız yok. Birbirinize değer verip, aşkınızı, sevgi ve saygınızı gerçekten ömür boyu yaşatacağınızı düşünüyorsanız, kendinizden eminseniz, birlikte yaşama başlayın.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/5518-makale-evlilige-karar-verirken.html

TİN
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..