Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliğin tanımı

Evliliğin tanımı

Evliliğe kutsallık veren aşktır.

Tolstoy

Başarılı veya başarısız, mutlu veya mutsuz olmamızı belirleyen en önemli etken, verdiğimiz kararlardır. Peki hayatımızdaki en önemli kararlar hangileridir? Bana sorarsanız insanın hayatında verdiği en önemli karar evlenme kararıdır. Evlenme kararı, insan yaşamını en çok etkileyen karardır. Bu kararı ne kadar bilinçli ve farkında olarak verirsek o denli mutlu sağlıklı ve başarılı oluruz. Mutsuz evlilikleri olan çok sayıda insan tanıdım. Onların pişmanlıkları ayrı bir çalışma konusudur. İnsan hayatını mutsuz bir evlilik kadar etkileyen çok az şey vardır.

Elbette ne kadar dikkat edersek edelim, tüm dikkatimize rağmen yine de yanlış bir evlilik yaparak mutsuz olabiliriz. Ama bunu hiç olmazsa asgariye indirmenin yolu, evlilik kurumuyla ilgili olarak bilgi sahibi olmaktır..

Öncelikle evlilik bir kadın ve erkeğin birlikte uzun bir yaşamı el ele, sevgiyle, acı ve tatlı günleri ile tüm yaşamı paylaşmaları, zorluklara birlikte göğüs germeleri, gerektiğinde her türlü fedakârlığa hazır olmalarıdır. Evlilik bir son değil başlangıçtır. Ve uzun bir yolda yanınıza katılacak çocuklarınızla birlikte yaşam ırmağında elele akmaktır. Bazen yıldızların altında şiir okumak, bazen omuz omuza zorlukları yenmeye adanmaktır.

Yani devamlı bir mutluluk hâli de değildir. İçinde mutluluk da vardır hüzün de... tartışma da... Ama tüm bunları özetleyecek cümle: Evlilik almaya değil yüreğinden vermeye, sevilmekten çok sevmeye hazır olanların başarabileceği ciddi bir iştir. Oyun değildir. Şakası yoktur. Yanlış bir evliliğin hem kişisel hem toplumsal bedeli ağırdır.

Enine boyuna düşünülmeden verilen yanlış bir evlilik kararı, öncelikle tarafları mutsuz ve başarısız kılar. Ayrıca o birliktelikten doğacak çocukları da olumsuz etkiler.

Cengiz Hortoğlu

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..