Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Murat ATİLA

http://blog.milliyet.com.tr/murat_atila

22 Şubat '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliğinizi Bitirmek İstemiyorsanız Bu Davranışlardan Uzak Durun

Evliliğinizi Bitirmek İstemiyorsanız Bu Davranışlardan Uzak Durun
 

Evliliğinizde yolunda gitmeyen bir şeyler mi var? Eğer aşağıdaki davranışları sergiliyorsanız evliliğinizi bitme noktasına götürüyorsunuz demektir.
 
1-Yıkıcı Eleştiri Yapmayın
 
Evliliğe en çok zarar veren davranışların başında yıkıcı eleştiri geliyor. Evliliğin kötü gitmesine neden olan davranışların başında gelir. Eşinize karşı yapmış olduğunuz sert eleştiriler ve yargılamalar, eşinizle aranızda soğuk rüzgarların esmesine neden olabilir. Tartışma sırasında hakaret içeren cümleler kullanmak, geçmişte yapılan hataları her tartışma sırasında tekrar gündeme getirmek evliliği süratle ayrılığa götüren bir neden olabilir.
 
2-Eşinize Baskı Kurmayın
 
Eşlerin birbirini sürekli sorgulayıcı ve yargılayıcı tutum içinde olmalarıda evliliğe zarar verebilir. eşlerin kıskanç davranması, özgürlik alanlarını kısıtlamaları, birbirlerine yada karşı tarafa üstünlük kurma çabası içinde olması, aradaki güven ve saygı bağını zedeler. Bu durumda evliliğin bir uçurumun kenarına kadar sürüklenmesine neden olabilir.
 
 
3-Büyük Beklentiler İçinde Olmayın
 
Her çiftin evliliklerinden beklentileri vardır ve bu beklentileri karşılamak için bir yuva kurarlar.  Ancak bu beklentilerin karşılanabilir ve gerçekçi olması oldukça önemlidir. Eşlerin aşırı bir beklenti içinde olmaları sonucunda eğer bu beklentiler karşılanamazsa ilişkide hayal kırıklıklarıyla birlikte mutsuzluk ve tatminsizlikte baş gösterir. Büyük beklentiler içerisine girilmeden, gerçeklik içerisinde yürütülen ilişkiler, daha sağlıklı yürür.
 
 
4- Monotonluktan Kurtulun
 
Evliliklerin en büyük sorunu ilişkinin ve ev yaşantısının rutine dönmesidir. Evlilik gittikçe sıkıcı bir hal almaya başlar. Adeta eşler üzerine ölü toprağı atılmış gibidir. Evlilikte her şey sıkıcı ve rutindir. Eşler zamanlar kendi dünyalarını kurar ve kabuklarına çekilirler. Bu ölü toprağı atılmazsa evliliğin heyecanı kaybolduğu için bitmside kaçınılmazdır. Bu nedenle eşlerin beraber keyif alacakları, eğlenecekleri aktiviteler yapmaları gerekir. Evde sinama akşamları düzenlemek, çocuklarla beraber oyun saati planlayıp ailece oyunlar oynamak, haftasonu gezi ve kurslara gitmek gibi monotonluğu dağıtacak faaliyetler planayıp yapmak ilişkinizi sağlamlaştıracaktır.
 
5-Eşinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın
 
Eşlerin birbirlerini başkalarının eşleri ile kıyaslamaları da evliliğe zarar verir. Unutulmamalıdır ki her ilişki özeldir ve farklıdır. Her bireyin kendi özellikleri vardır. Bu nedenle eşin başkasının eşiyle kıyaslanması dopru değildir. Evliliğinizin mutlu br şekilde devam etmesini istiyorsanız eşinizi kimse ile kıyaslamayın.
 
 
Murat ATİLA
Klinik Psikolog/ Aile Danışmanı
 
www.psikoist.net
 
atillamurat@gmail.com
 
 
Toplam blog
: 39
: 124
Kayıt tarihi
: 12.02.16
 
 

Murat ATİLA Klinik Psikolog- Aile Danışmanı Dokuz Eylül Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danı..