Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilik aşkı neden öldürür?

Evlilik aşkı neden öldürür?
 

Evlenmeden önce ne kadar bilinmeyenli denklem varsa, evlendikten sonra hepsi çözüldüğü için; ne eski gizem kalır ortada, ne de gizemli bir eş. Ne de bilinmeyenli denklemlerin bilinmeyeni!

Aşk ve sevgiyi besleyen ve evlilikleri kurduran içgüdüsel bir duygu vardır. Bu duygu da cinsel hislerle beslenir. Bu yüzdendir ki bizi etkilemeyen biri ile ne duygusal bir birliktelik, ne de evlilik düşünmeyiz, düşünemeyiz. Bir aşk var mıdır ki, hem içinde cinsel mutluluk olmayacak, hem de kendisi bir ömür boyu sürecek? Elbette olmaz, olamaz!

Cinsel yaşam evliliğin en temel unsurudur. İstisnaları bir kenara bırakacak olursak, "cinsel yaşam olmadan, evlilik olmaz" diyebiliriz. Hatta bir adım daha öteye de gidebiliriz. Eğer bizim evlilikten anladığımız mutlu bir aile ortamıysa, o halde "mutlu bir cinsel yaşam olmadan evlilik olmaz" bile diyebiliriz.

Erkeğin de, kadının da; farklı insanlarla cinsel arayışlar içine girmediği, bu konunun sorun yumağına dönmediği evliliklerde, güven de, huzur da yerli yerindedir. Bunun için, eşlerin evlenmeden önce birbirlerine gösterdikleri ilgiyi, evlendikten sonra arttırarak devam ettirmesi gerekiyor. Evlenmeden önce güllere yüklenen ilgi ve özen, evlendikten sonra sürecini tamamlayan keşfin ardından, ne yazık ki özensizliğe dönüşüyor. Bu da evlikleri tehdit eden en büyük tehlikedir.

Evlilik aşkı elbette öldürmez ama biz istemedikçe. Eğer evlilik hayatını sıradan bir işmiş gibi yaşamaya başlarsak, evlilik de aşkın sonuna her an bir nokta koyabilir. İşte çiftlerin buna müsade etmemesi gerekiyor.

Her iki taraf da, kendisine söylebileyecek kadar cesur olduğu her konu için, açık sözlü de olabilmelidir. Ancak, bunu yaparken de, güven ve anlayış prensibimiz olmalı ve bunu eşimizden de görmeliyiz. Evliliği tehdit eden her duygu mutlaka masaya yatırılmalı ve bunun önlemi birlikte alınmalıdır. Bunun için önce içimize ektiğimiz sevgi tohumlarına ve ardından da eşimize sıkıca sarılmalıyız. Samimi ve dürüst duygular üzerine kurulan bir evliliği yıkabilecek bir neden yoktur. Yeter ki biz dürüstlüğümüzü yitirmeyelim!

Evliliklerin sağlıklı bir temel üzerinde yıllarca sürebilmesi için, aşkların hiç bitmemesi dileğimle.

Unutmayalım ki, konuşularak çözülemeyecek bir sorun yoktur!

 
Toplam blog
: 2
: 2028
Kayıt tarihi
: 08.01.07
 
 

Bir zamanlar Milliyet'in sağlıklı ve mutlu cinsel yaşamı konu edinen sayfaları vardı. Bu sayfalard..