Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '12

 
Kategori
Haber
 

Evlilik diploması olmayan evlenmemeli

Evlilik diploması olmayan evlenmemeli
 

Bu çocukların sonradan ağlamaması için eğitimli anne ve babaların ellerinde, sağlam ailelerde büyümesi lazım.


Evlilik, Aile ve Yeni Nesiller Üzerine Analiz

Her hangi bir mesleği yerine getirmek için sertifika gerekiyor. Herhangi bir aracı kullanmak içinde öyle. Basit bir motorsiklet sürmek için ehliyet gerekirken bundan daha karmaşık ve son derece önemli bir kurum olan tüm toplumun ayakta kalmasına yol açan aile kurumunun sağlam olabilmesi için kesinlikle eğitim şart.

Gerekli olduğunu nerden anlıyoruz?
Sadece dizilere bakmamız yeterli. yetersiz bir hayat tecrübesine sahip olan gençler, modern hayatın aileyi düşman gibi gören saldırılarıyla baş edebilmesi buna bağlı.

Eşlerin çalışmasıyla aile içinde ev işlerinin paylaşımı, ev ekonomisi, borçlanma yönetimi, ihtiyaçlarda öncelik sıralamasına göre harcama eğitimi, çocuk eğitimi, kadın ve koca psikolojisi, komşuluk ilişkileri, aile büyükleriyle kriz yönetimi, istişareyle ortak karar, çocuk ve aile sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, gibi dersler almak gibi sayısız konu gençlerin yıllar süren deneme yanılma yoluyla öğrenme sıkıntısını en baştan eğitimle halledebilir.

Bir düşünün lütfen cahil annelerin şişenin içine koyduğu ozonla kaç küçük çocuk öldüğünü, uygun olmayan oyuncağı çocuğa alıp, küçük parçaların çocuğun boğazında kaldığını, cahil babanın korunmasız sokak kadınıyla eşini aldatıp bulaşıcı hastalığı önce karısına anneden çocuğa geçen Hepatitleri belki AIDS leri, eşinin psikolojisini anlamadan ve empati kurmadan söylenen sözlerin nelere yol açabildiğini, kadınların muayyen dönemlerinde hassas olabileceklerini anlamayn kocanın anlayışsız davranışlarının hangi kavga hatta ölümlere yol açabildiğini.

Bu sayede sağlam eğitim almış, sağlam psikolojiyle büyümüş çocuklar sokağa düşmez, tinerci yada hayat kadını olmazlar.

İşte bunun ilk adımı Türkiye'de atılmış durumda.

Evlilik öncesi eğitim programı şimdi seçilen pilot bölgelerde başlatılmış durumda. İletişim, sağlık ve sorunların çözümüne yönelik derslerin verileceği program dilerim dahada kapsamlı ve kaliteli olur.

Bu sayede daha dayanıklı sağlam aileler ve nesiller yetişmiş olur. Bu toplumumuzun daha da sağlam olmasını sağlayacaktır.

Sadece, Cinsel sorunların çözümü ve kıskanç kaynana sorunları çözülse bile çok büyük bir hayır yapılmış olur. Fakat bundan daha fazlası yapılmalıdır ve aile kesinlikle güçlendirilmelidir. 

Zira aile bencil kapitalist sistemin yüzünden en ağır yarayı almakta ve hızla boşanmalar artmaktadır. Bunun sonucunda dağılan aileler arkasında sorunlui psikolojsi bozuk nesillerin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Bu kurlar mutlaka gerekmekte. Hatta aslında bu kurslar, okul programlarında bile olmalı. Greksiz bir çok bilgi kafamıza doldurulurken hayatta daha önemli bir çok konu asla verilmiyor.

Belki bu bir başlangıç olacaktır...

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..