Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Evlilik hazırlıkları gerçek bir proje yönetimidir.

Evlilik hazırlıkları gerçek bir proje yönetimidir.
 

Evlilik süreci ne kadar tatlı telaşlarla geçsede bir o kadar da sancılı bir süreçtir. Bu sürecin sancılarını içine girince anlayabiliyorsunuz sadece. Evlenme karariyla birlikte bir çok aşamadan geçiyorsunuz. Bu aşamaları yıpranmadan ve başarıyla geçmek için iyi bir proje yöneticisi olmanız gerekiyor.

Proje genel anlamıyla;

“Bir probleme çözüm bulma ya da beliren bir fırsatı değerlendirmeye yönelik, bir ekibin, başlangıcı ve bitişi belirli bir süre ve sınırlı bir finansman dahilinde, birtakım kaynaklar kullanarak, müşteri memnuniyetini ve kaliteyi gözönünde bulundururken olası riskleri yönetmek şartıyla, tanımlanmış bir kapsama uygun amaç ve hedefler doğrultusunda özgün bir planı başlatma, yürütme, kontrol etme ve sonuca bağlama süreci” (Vikipedi)

Bu tanım evlilik için şu şekilde revize edilebilir;

Evlilik Projesi; “Hayatını paylaşacağın doğru kişiyi bulma, bulduğunda birbirinizi tanıma, karşılıklı belirlenen süre içerisinde, ailelerle tanışma ve tanıştırma, isteme, söz, nişan, nikah, düğün, balayı... Bu program belirli bir finans dahilinde olacağı için belirli kaynakların kullanılması (daha önceki birikimler, hediyeler v.s.) Bu süreç içerisinde eş adayı ile projenin herhangi bir bacağında ters düşmemek, ailelerin arasında gaflar yapmamak gibi riskleri yönetmek, sürecin doğru yürüyebilmesi için doğru plan, bu planın belirlenen bütçe ve zaman dilimleri içerisinde yürütülmesi, her aşamanın öncesini ve sonrasını kontrol etme.”

Şimdi bu projeyi oluşturduğumuz tanım içinde belirlenen başlıklara bölelim.

1. Bir proje belirlenmesi : Proje Evlilik

2. Proje ekibi : Eş adayınız ve siz

3. Başlangıç ve Bitiş zamanı : Tanışma ve Nikah arasında geçecek zaman

4. Finansman ve Kaynaklar : Birikimleriniz ve hediyeler

5. Olası riskler : Eş adayıyla zıtlaşma, ailelerin arasında yapacağınız gaflar.

6. Amaç : Evlenip mutlu bir yuva kurmak

7. Öngörülemeyen durumlar : Hiçbir zaman öngöremezsiniz.

8. Yürütme, Kontrol etme ve Sonuç : İlişkiyi sağlam temellere dayama, karşılıklı hoşgörü ve nikah.

Görüldüğü gibi sadece biriyle tanışıp, anlaşabileceğinize karar verip evlenmeyi düşünmeniz sanıldığı gibi kolay değil. İyi bir Proje Yöneticisi olmanız ve durumu başından sonuna kadar planlamanız ve her adımı birebir kontrol ve analiz etmeniz gerekmektedir.

Evlilik projenizde abartısız çok dikkatli olmanız gerekmekte, hazırladığınız proje dosyanızda herşey planladığınız gibi gidebilir ve fakat her zaman bir 7. maddeniz olduğunu unutmayın. 7. Madde yani “Öngörülemeyen Durumlar” açıklamasında olduğu gibi başınıza gelene kadar kesinlikle öngöremeyeceğiniz durumlardır. Her şey olabilir; Bir yakınınız hastalanabilir, eviniz soyulabilir, hiç tanımadığınız bir çocuğunuz bile biranda ortaya çıkabilir. Bu maddeyi kontrol edemezsiniz. Ne yapabileceğiniz konusunda çok yardımcı olabilecek bir canlıda tanımıyorum. Sadece soğuk kanlı olmanızı ve bu durumu projenize en az zararla nasıl atlatabileceğinizi düşünün.

Her projede riskler muhakkak vardır. Her projenin sonunda maddi veya manevi getiriler muhakkak vardır. Bir projede başarısız olduğunuzda getiri maddi ise genellikle kaybınız maddidir. Fakat projenizin getirisi manevi ise ki evlilikte başlı başına bir maneviyattır, kaybınızın hiçbir maddi karşılığı olmayacaktır.

Projenizde birde 8. madde var bu maddenin özelliği üç parçadan oluşması. Bu üç parçayı bir süre birlikte yürütmeniz gerekecektir. Üçlüden nikah kısmı gerçekleştiğinde geriye kalan, “İlişkiyi sağlam temellere dayama”, “Karşılıklı hoşgörü” maddelerini evliliğiniz boyunca devam ettirmeniz gerekir. Eğer bu iki maddeden birini kaybederseniz evliliğiniz ister birinci ayında, ister ellinci yılında olsun, bu projede başarısız oldunuz ve projeniz battı demektir.

Görüldüğü gibi evlilik ilk adımdan, son adıma kadar kolay bir şey değil. Umarım evlilik planları yapanlar ve evli olanlar projelerinde başarılı olurlar ve küçükken dinlediğimiz masalların sonlarındaki şu cümle onlar içinde söylenir.

“Onlar ermiş muradlarına biz çıkalım kerevetlerine”

Sevgiler ve Başarılar..

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..