Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Evlilik Korkusundan Kurtulmanın 5 Yolu

Evlilik Korkusundan Kurtulmanın 5 Yolu
 

Çiftler mutluluklarını taçlandırmak adına evlilik planları yapmaktadır. Evlilik planı mutluluğa doğru atılan en önemli adım olmakla birlikte süreç gereği bazen stresli olmakta ve çiftlerde kaygı oluşturmaktadır. Birbirini tanıyan ve uzun yıllar flört eden çiftler dahi evlilik müessesesinin ciddiyeti ile korku yaşamaktadır. Bu korku aşk ve sevgi gibi duyguların sorgulanmasına ve nihayetinde "acaba?" sorusunun gündeme gelmesine neden olmaktadır. 

Evlilik süreci her iki taraf için de kaygı oluşturur.  Erkekler özgürlüklerinin kısıtlanacağını ve bir aile kurmanın sorumluluğunu düşünerek strese girerken kadınlar da mesleki alanda kariyer planlarının bozulacağından endişe duyarlar. "Kariyerim ne olacak?", "Çocuk yapmaya hazır mıyım?, "Eşim ya hemen çocuk isterse?"  gibi düşüncelerle karşı karşıya kalan kadınlar evlilikten çekinmektedir. 

Bunlara ek olarak çok önemli bir etkiye sahip olan etraftaki olumsuz evlilik örnekleri vardır. Çiftler etraflarındaki olumsuz çiftleri görerek de evlenmekten kaçınmaktadır.

Peki evlilik planı yapan ya da evlilik korkusuyla flört dahi edemeyen çiftler ne yapmalıdır? 

 1 - Ön Yargılı Olmayın: Çevrenizde gördüğünüz ya da size örnek olarak gösterilen olumsuz evlilikleri dikkate almayın.

2 - Partnerinizi Tanıyın: Hem partnerinizi tanımak hem de onun sizi tanıması için ilişkinize süre verin.

3 - Paylaşın: Evlilik hayat arkadaşlığı yani paylaşmak demektir. Ortak paylaşımlarınızı belirleyin ve bunun ilişkinize etkisini değerlendirin. Ayrıca duygu ve düşüncelerinizi de saklı tutmadan partnerinizle paylaşın.

4 - Müdehaleci Olmayın: Partnerinizin bir birey olduğunu ve özel yaşam alanları olduğunu unutmayın. Ona müdehale etmeyin. Davranışlarını ve yaşam tarzını değiştirmeye çalışmayın

5 - Beklentinizi Konuşun: Açık olun. Bir evlilikten neler beklediğinizi ve bu beklentinizin ne kadar karşılandığını iyi değerlendirin.

 

Uzm. Psk. Uğur ŞENTÜRK

http://www.facebook.com/uzmpskusenturk

http://www.instagram.com/uzmpskusenturk

 
Toplam blog
: 3
: 207
Kayıt tarihi
: 31.05.18
 
 

GALATASARAY ..