Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilik öncesi nişanesi: Nişan

Evlilik öncesi nişanesi: Nişan
 

Aman efendim ne çok evlilik hazırlığında olan varmış, “Ebrashca biz napalım tavuklu nudılı bize nişan kııyafetleri buuul?!??!?!??!?! ” diye talepler geldi ?!?!

Nişan kıyafetinden daha önce çok daha önemli bir şey var, o daaaaa ;

NİŞAN ALIŞVERİŞİ

Eskiden iki anneler, yengeler, varsa kız kardeşler torun tombalak kim varsa arabaya doluşur, alışverişe çıkarlarmış.. Kırk kafadan kırk ses çıktığı için zavallı kızcağız gönlüne göre hiç birşeyi alamazmış.. Şimdi aileler anlayışlı, genellikle çiftler baş başa çıkıyor.. Liste kabarık aslında, gelin hanımın gül cemali için kremler, makyaj setleri, iç çamaşırı, terliği, çorabı, ayakkabısından çantasına birbirine uyumlu bir kıyafeti olacak şekilde kızımız donatılır..

 

Tabii burada kızımız hayatında ilk defa kıyafet görmüş gibi mağazalara saldırıp stres yapmamalı, hanım hanım bir tayyör, şık bir elbise ve bunlara uyumlu çanta ve ayakkabı ile tamamlamalı. Gündelik hayatta Converse’ten başka birşey giymiyor olabilirsiniz ama evlendiğinizde akraba ziyaretleri daha ciddi bir işe dönüşeceğinden dolabınızda şık bir kıyafet olması sonradan çok işe yarayacak..

  

 

(gibi..gibi..) 

(Bak yaa.. Evli barklı kadın oluyorsunuz, bir gözünüz hala renkli ayakkabılarda. .Unutun.. Unutunn.. Evlendikten sonra alırsınız zaten, nişan takılmadan önce bari azıcık hanım görünün.. )

Erkeklerin bayanlara yaptigi alisveris gibi bayanlar da erkeklere iç camasiri, terlik, pijama, traş takımı, traş makinasi, gömlek, kravat, ayakkabı, cüzdan, kemer, parfüm alir.

 

 

Alışveriş günü ilan edilen bu mübarek gün tatlı başlar, öğlene doğru yüzler mimiksizleşir, öğleden sonra kaşlar çatılır ve akşama doğru artık sinirler iyice gerilir ve sorgulama başlar.. Çünkü bu alışveriş 1 güne sığdırıldığı için esasında stresli bir iştir.. Sizin beğendiğinizi o beğenmez, onun beğendiğini siz.. Siz evlenince sabahları onu röpteşambırı ve piposuyla göreceğinizi hayal ederken, o zinhar o saçma şeyi giymem, sakın almayalım diye tutturur.. Nasıl giymez değil mi yaa?? (Sanki babanız çok giyerdi?? O şey hep yatak odasının kapısında asılır, yıllar geçip babanızın yaşı ilerleyince ise uygun bir dille ihtiyacı olanlara verilecekler çantasının içindeki yerini alır..)

Stresli nişan alışverişi biter.. İnşallah herşey gönlünüze göre olur..

Nişandan önce kızımız sevdiceğine aldıklarını, oğlumuz da, full kapris donanımlı müstakbel eşine aldıklarını kendi evine götürür. Her iki tarafında anneleri alınanları büyüteçle inceledikten sonra, bu yeni cicileri taaa yıllar önce bu günler için çeyizlere konan bohçalara (ya da yeni de alınabilir )koyar .(Bu bohçalar bir de yeni alınan bir valiz içine konarsa çok daha makbul olur. Hem taşıma bakımından rahat olur hem de, evlendiğinizde yepyeni valiziniz sizden önce evdeki yerini almış olur. Daha balayına gideceksiniz yıllar önce Amerika'dan aldığınız, artık ölmüş olan Delsey’inizi götürmeyeceksiniz herhalde..)

Yeni ciciler ile önce erkek tarafı bayanları ellerinde hediyeleri, bohçaları ile kız tarafını ziyaret eder. Sonra da kız tarafı iade -i ziyaret yaparak oğlumuza alınanları taktim eder.

NİŞAN KIYAFETİ

Sıra geldi nişan töreninize .. Nişan töreni güzel bir organizasyonla evde de harika bir şekilde yapılabilir.. Evde yapılan nişan törenlerinde ev konseptine uygun giyinilmesi daha uygun olur.

  

Çünkü evde yapılan nişanlarda yaldır yaldır parlayan uzun kabarık tuvaletler, ya da saten vücudu saran ama her hareketi engelleyen kıyafetler giyilmemelidir.. Sonuçta koltuktan asla kalkmayan tonton yaşlılarımızın eli öpülürken o daracık kıyafetler insanı ne hale getiyriyor malumunuz.. Bir de fotoğraflarda bir tuhaflık oluyor, salon konseptli bir elbise ama arka fonda annenizin yere göğe sığdıramadığı hatta eve bile sığmayan meşhur vitrini ve içerisindeki kristalleri tuhaf görünüyor..

Nişanınız salonda yapılacaksa seçenekler malum;

1- Pamuk şekerden hallice grubu ;

  

 2- Kabaramzsın kel fatma, annen güzel sen çirkin- grubu;

  

 3- Yerimi edeyim bak sana neler edeyim grubu;

 

 

 

(Allaaah verme yarabbiiiiii )

Neyse şakalar bir yana (bak üstüne basarak yazdım şaka, yani bu elbiselerden giymek isteyen bir okurum varsa lütfen şuan kendini imha etsin, okur kirliliği yaratmayalım değil mi;) ) işte gerçekten çok beğendiğim bir model ;

  

(Ay biliyorum gelinlik olduğunu ama bunun pudra pembesi güzel bir nişan kıyafeti olmaz mı ?Zehracığıma ithafen yayınladım, gözü gönlü açılsın.. Siyahlara bakıp içimi daraltmasınnnn.. )

Nişanda siyah giymeyi pek uygun bulmuyorum.. Ne bileyim genellikle davetliler siyah tercih ettiğinden, nişan kızımız farklı olmalı sanki.. Ama şu modelde siyahı beğendim ;

  

Gözlerinizi belertmeyin, içinde ten rengi innncecik kumaş var.. Çıplak değil kızımız.. Allah talihinden sevindirsin yüz güzelliği hiç bir şey..(anneanne moduna girmeye başladım yazıyı sonlandırma zamanı geldi..)

Velhasıl nişanda sade ama asil görünümlü kıyafetler tercih edilmesi daha uygun gibi geliyor.. Abartmaya dahası kabartmaya gerek yok, sonucta sizin geceniz, bütün gözler zaten sizde olacak, avize gibi parlamanıza gerek yok

Nişan törenindeki detaylarımız bir sonraki yazıda olacak.. Bakalım kızımıza daha ne sürprizler var

Güneşli harika bir gün (İstanbul'da..) yağmur kar olan şehirlerimize buradan sıcacık güneş yolluyorum, güzel bir gün olsun, aklınızdan geçen şıp diye oluversin, şımarın ne isteyeceğinizi şaşırın Neşeli günleeeer

 
Toplam blog
: 13
: 479
Kayıt tarihi
: 07.03.12
 
 

17.04.1983 / İstanbul doğumlu , kocasının Ebrashca’sı ,anne-babasının hala bebeği, abisinin karde..