Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Evlilik programlarının etiği kimden sorulacak?

CNN Türk’te, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Etik Kurul’una ilahiyatçı alınması konuşuldu! Avrupa’daki kurullarda her dinden temsilci olduğunu belirten Dr. Hanefi Özbek, din adamı değil ilahiyatçı koyduklarını açıkladı. Tabipler Birliği Başkanı Prof. Gençay Gürsoy, uygulamaya karşı çıktı. Farklı dinden insanlar için ne gibi tedbir düşünüleceğini soran Gürsoy, toplumda yaşamın dinselleştiği konusunda kaygı uyandığını belirtti! Sağlıkta etik, bölgesel kurullarla sağlanmaya çalışılırken evlilik programlarında ‘etiksizlik’ tam gaz!

‘İzdivaç’ yine bir pervasızlığa sahne oldu! Talibiyle, görüşen Sevgi Hanım, mal-mülk sorgulamasına girişti. Tribünün sözlerine gülmesiyle fitili ateşlenen Sevgi Hanım, küfrü patlattı. Özrü kabahatinden büyük misali, Topal’a ‘Bunlar kötü bir şey mi kız’ diyebilecek kadar da pervasızlaştı. Topal ise dışarı çıkarmak yerine paravanı açtırıp, ceza gelirse ödeteceğini söyledi. ‘İzdivaç’ta artan küfür ve argonun yanı sıra gözüme çarpan bir husus da, kamyonuyla seyir halinde olduğunu söyleyen bir taliple yapılan telefon konuşması! Direksiyonda telefonla konuşmak yasak değil mi? Arayan, üstüne basa basa aracıyla seyir halinde olduğunu tekrarlıyor. Buna rağmen uyarı yapmak bir yana, uzun uzun konuşarak kötü örnek olunuyor! Anlaşılan, reyting için göstermelik duran Ayşe Aral’ın da faydası olmayınca, densizliklere daha ılımlı yaklaşım başladı. Etik, tribünün önünde eğiliyor!

‘Su Gibi’ de, menfaat peşindekilere ‘açık kapı’! 71lik Hasan Amca’ya 36 yaşında bayan talip oldu. İki evlilik yapan bayan, geliş nedeni olarak maddi çaresizliğini ve görme kaybını gösterdi. 57 lik babası da durumu, ‘İki gönül bir olursa’ şeklinde yorumladı! ‘Menfaat karşılığı evlilik planlıyor’ tespitiyle tavrı değişen bayana, Hasan Amca para vermeye kalktı! Programcılık adına, aile kurumunun böyle küçük düşürülmesi; yaşlıların av gibi gösterilmesi hoş değil. Evliliği, mal kapma yarışına döndürenler için, devreye girecek bir etik kurul yok mu?

ANİBAL GÜLEROĞLU

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..