Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evlilik sorunları

Evlilik aslinda birbirinden farkli iki insanin paylasmaya basladigi yeni bir hayat dönemi olarak degerlendirilir. Insan hayatindaki her degisim strese sebep olur ancak evlilik gibi köklü degisimlerin yeri daha bir farkli olmaktadir. Söyle düsünün kültürel olarak aile yasantisi olarak birbirinden farkli iki kisinin ayni evi ayni zaman ve mekani paylasmaya baslamalari hayatinizda ne kadar radikal bir degisimdir.
Hele birde esinizle öncesinde tam tanismadiginizi düsünün. Belki de hep güzel saatleri paylastiniz ve birbirinize göstermek istediginiz yüzünüzü gösterdiniz. Gülünecek neseli anlari paylastiniz. Ancak artik evlisiniz ve iki kisilik düsünmek zorundasiniz. Bu durumda kendinizi kisitlanmis gibi hissetmeniz gayet dogaldir. Karsi tarafin da ayni duygulari paylastigini unutmayin. Bunu böyle düsündügünüzde karsilikli anlayisla bazi sorunlarin üstesinden gelebilirsiniz.

Evliliğin Sıradanlaşması:Yani çiftlerin önceden belkide heyecan duyduğu zamanları yıllar geçtikçe önemsememesi heyecanın yok olması.
Evliliğin Monotonlaşması:1.Konuyla alakalı gibi gözükse de aslında ayrı bir konudur her zaman aynı şeylerin tekrar etmesi evlilikte sıkıntılara ve başka şeylere mutlu olmaya yol açar.
Evlilikte konuşma eksikliği:Bu konu özellikle kadınları rahatsız eder gibi gözükse de aslında erkekte bu durumdan rahatsızlık duyar.Konuşmak güvenmek dertleşmek paylaşımdır siz siz olun ne konuda olursa olsun birlikte konuşabileceğiniz bir konu bulun.
İlk Zamanların Arayışı:Çoğu çift özellikle kadınlar bu konudan oldukça dert yanarlar,Kocam eskisi gibi değil ilk zamanlardaki adam yok beni sevmiyor...

 

 
Toplam blog
: 51
: 3947
Kayıt tarihi
: 07.09.08
 
 

1991 yılında istanbul üniversitesinden mezun oldum. O yıldan beri, pedagog, psikolojik danışman o..