Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '16

 
Kategori
Mizah
 

Evlilik teklifi nasıl olmalıdır?

Evlilik teklifi nasıl olmalıdır?
 

Selam gençler yau! Bir ‘Guru Sedat Cevaplıyor’ programına daha hoş geldiniz. Bugünkü konumuz evlilik teklifi. Bu konuda sizden gelen soruları aşağıda 5E 1K şeklinde soru cevap şeklinde yazdım ki, etraflıca anlayın. Etraflıca anlamak demek, yani anlamayanlar etrafına böyle mal mal bakarlar ya, öyle yapmasınlar demektir yau!

1E. Evlilik Teklifini Kim Yapar?

Doğu toplumlarında teklifi erkek kısmı yapar. Batı toplumlarında çoğunlukla erkek kısmı, nadiren de kız kısmı yapar. Kuzeyde Eskimo’lar, Güney’de penguenler yaşar (Yau biz neden bahsediyorduk?)

2E. Evlilik Teklifi Niçin Yapılır?

Yau nedeni var mı? Teklif etmeden nasıl nikah masasına gideceksin? Haa dersen ki ben onu doğrudan nikah dairesine götürürüm “Al bu yüzüğü evleniyoruz, bu da nikah masası” derim. O da sana “Ama teklif etmedin” diye itiraz ederse ben de ona “Aşk olsun aramızda teklif mi var” derim diyorsan.. Yersin yumruğu gözüne. Eğer gözüne güveniyorsan yaparsın bu dediğini. Gözüne derken anladın di mi..

3E. Evlilik Teklifi Ne Zaman Yapılır?

Evlilik teklifi için uygun zamanlama çok önemlidir. İdeal olarak evlenmeden önce yapılmalıdır. Daha geç yapılırsa bir değeri kalmaz yau!

4E. Evlilik Teklifi Nasıl Yapılır?

Evlilik teklifi sürprizli olmalıdır. Aşağıda sürpriz bir evlilik teklifini örnek olarak veriyorum. Diyelim ki kız arkadaşınızın adı Yeşim sizinki de Melih olsun.

- Yeşim sana bir kötü, bir de iyi haberim var

- Önce kötü haberi söyle

- Senden ayrılıyoruz Yeşim.

- Nee Melih!.. Neler söylüyorsun.. Ühüü ühü..

- Dur ağlama hemen.. bir de iyi haberim var.. iyi haber.. ayrılıyoruz ama o kadar da uzaklaşmıyoruz. Çünkü senin en yakın arkadaşın Selma ile evleniyorum ben.

- Neaaaa böhüüü.. böhüürüü…

(İşte şimdi sürpriz yapmanın tam zamanı)

- Sürprizz.. Bunlar şakaydı. Benimle evlenir misin?

Evet bu şekilde kafanızı çalıştırıp sürprizler bulun, hepsini benden beklemeyin gençler. Hadi bakalım, çalışın biraz yau!

5E. Evlilik Teklifi Nerede Yapılır?

Bir kere etkili bir evlilik teklifi yapmak istiyorsanız teklifi yapacağınız yer bazı şartları yerine getirmelidir. Millet deniz dibinde, gökyüzünde falan teklif ediyor, sizde biraz yaratıcı olun yau.

Birinci şart sıra dışı bir yer olmalıdır, ikinci şart daha önce hiç kimsenin evlilik teklif etmediği bir yer olmalıdır, sonra üçüncü şart kız arkadaşınızın gittiğinde kendisini rahat hissettiği bir yer olmalıdır ki kolay evet desin.. Şimdi.. bu durumda.. ben düşünüyorum.. ve “Hela” diyorum. Tüm şartları sağlıyor. O klozette otururken, bir yere de kaçamaz. Önünde diz çökün, temiz olan parmağına takın yüzüğü. Bahse girerim, ömrü boyunca unutamayacağı bir sahne olacaktır yau!

1K. Kastamonu’da da evlenme teklifi olabilir mi yani?

Evet, evlenme teklifinin hangi şehirde yapıldığı çok da önemli değildir. Önemli olan şu. İyi dinle. Sen şimdi evlendin ve sonra bir ömrü eşinle birlikte tamamladın. Daha sonra öbür dünyada da evlenme teklif etmek için doğrudan Yeşim’i arayacak mısın delikanlı? Sen bu soruya direk “Evet” diyemediysen, inan evlenme teklif edeceğin kız da sana direk “Evet” diyecek hissiyatı alamamıştır bugüne kadar, haberin olsun yau…

Guru Sedat’tan sevgilerle

Harun Baştürk

 
Toplam blog
: 10
: 161
Kayıt tarihi
: 11.08.11
 
 

1972 doğumluyum, mühendisim. Mizah yazıları yazmayı seviyorum. Okumak, yazmak, kişisel gelişim, t..