Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evlilik yaşı

Evlilik yaşı
 

Kaynak:images.yonja.com


İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecat evlilik yaşını belirlemiş: Kızlar için 16-17, erkekler için 20!

Gerekçesi ne olabilir diye fazla düşünmeye gerek yok elbet, erken yaşta başları bağlansın, çoluk çocuğa karışılsın ve kişiliklerinin oturma yaşı gelip de sorgulama yapmaya başladıklarında sistemi sorgulayamayacak kadar sorumlulukları ağır bassın!

Yaşamda en ağır sorumluluk çocuktur!

Kendiniz için korkmazsınız çoğu kere, ama aileniz, hele de çocuğunuz için korkudan ölebilirsiniz bile; hele ki sizin yüzünüzden zarar görebileceği düşüncesi var ya… Tüm işkence aletlerinden bin kat ürkütücüdür!

İdeallerinizden vazgeçecek kadar ağır basar zira bu duygu!

Hani, aksiyon filmlerinde olur ya, özellikle çocuğunu esir alırlar, gözü önünde tabancayı, bıçağı dayarlar… Nefesimiz takılı kalır bir yerlerde, boşuna değildir bir filmin en heyecanlı ve acıklı yerinin bu tür sahneler olması; her birimizin aklından kendi çocuğumuz, olmadı yeğenimiz, kardeşimiz geçer!

Adam akıllı, o yaşlarda evlenseler eğitim masrafları da iyice düşer!

Eee, savunma çalışmalarına bir de bu arttırılan bütçe eklense, fena mı olur yani diye de bir hesap peşinde olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir!

Tabii ki, dine hizmet etme anlamında da alkışlanıyordur: Cinsel dürtülerinin farkında oldukları yaşlarda evlendirilsin!

İnsanın aklı almıyor, her ne kadar gelişmelere tanık olsa da; Şah Rıza Pehlevi’nin dönemindeki fotoğraflar gözümün önünden gitmiyor!

Yıllarca sanatta adını duyurmuş bir kültür!

Şu gelinen noktaya bakar mısınız?

İmkansız gibi, hayal gibi…

Maalesef, gerçek!

******

Böyle bir gerçeği vardır insanoğlunun, içinde yaşarken anlayamaz bir türlü durumu; kafasını çıkarıp da ancak yukarıdan bakabilirse kavrar! Lakin, yaşamak adına debelenirken çok zordur insanın sorunlarından, sorumluluklarından fırsat bulup da neredeyim, neden bu durumdayım, ne olsun isterdim, sahip olduğum ne ve neden sorularını sorup, hem de cevaplaması…

Bu hesaplaşma yapılmadıkça taşlar yerine oturmaz, lakin bizlere göre daha materyalist, pragmatist olanlar, siyaset adına, bu hallerimizden yararlanırlar!

Bizler, yaşamımızı idame ettirelim derdindeyken!

******

Uyanık olmak gerek, uyutulmak isteniliyorken; zor tabii ki: Ninniler söylenirken, olmadı öcüler alacak yoksa diye korkutulurken…

Uyusam da, uyanık da olsam, birkaç yıldır peşimi bırakmayan bir karabasanım var: Şah Rıza Pehlevi döneminin fotoğrafları ile şimdiki İran fotoğraflarını karşılaştırıyorum; Atatürk zamanının fotoğrafları ile şimdiki üst düzey fotoğraflarını…

Türkiye modern bir ülkedir diye tanıtım filmi çekilecekmiş, Türkiye türbanlı bir ülke olarak kendini tanıtırken, tanıtım filminde bikinili kızlar oynasa ne yazar!

******

Yalnız, bir konuyu da es geçmeyelim; 14-15 yaşlarında kızların imam nikahı ile evlendirildiği bir ülkeyiz!

Ne diyorsunuz, Ahmedinecad’ı örnek alsak daha mı kızlarımı kurtarırız?

Ne garip değil mi, bunun tam bir tabiri var: ...ku çişle yıkamak!

Kusuruma bakmayın, vallaha daha uygun bir ifade bulamadım!

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..