Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Evlilik zor bu yüzyıl

Büyük metropollerde yaşamak, ilişki kurmak, dostluk edinmek nerede ise imkansız hale geldi. Korkunç bir dejenerasyon yaşanıyor. İlişkiler günlük hatta saatlik oldu. Parasız ya da menfaatsiz kimse günahını vermiyor. Korkunç bir bayağılık, bencillik, sorumsuzluk, ahlaksızlık aldı başını gidiyor.

Neredeyse herkes sarışın, bronz, aynı fabrikadan çıkmış gibi! Aynı diziler, aynı yarışmalar, aynı magazin programları izleniyor. Herkes aynı düşünüyor. Herkeste aynı seviyesizlik, özenti, kompleks, sıradanlık.

Evlisi bekarı özgürlük istiyor, sadakat lugatlarda kaldı. Herşey gibi ilişkilerde de bir doyumsuzluk. Bir alternatif, çok eşlilik, aldatma, yalanlar, iş toplantısı mazeretleri. Bir farkı kalmadı evli ve bekar arasında. Arkadaşlık sitelerinde bekarlardan çok evliler çıkıyor karşınıza. Evlisi de mutsuz bekarı da.

Anlıyacağınız herkes mutsuz herkes arayışta. Evlilere sorsanız hiç tavsiye edenini görmedim şimdiye kadar. Herkes şikayetçi evlilikten. Kimse tavsiye etmiyor. Herkes yakınıyor evliliğinden. Ama bir büyüğümün dediği gibi ''kimse evlilik fikrinden de vazgeçmiyor, bekarlar evlenmek ve yuva kurmak istiyor. Kurulan yuvalar iki gün sonra yıkılıyor. İnsanoğlunu çözmek bulmacaların en zoru olsa gerek.

Çok bekar arkadaşım var.Hepsi iyi eğitimler almış, hepsi kariyerli hoş kızlar. Ama hepsi bekar, sevgilileri bile yok. Oysa çevreleri geniş. Hayatında hiç sevgilisi olmayanlar bile var. Şaşırtıcı değil mi...? Eğitimse eğitim, kariyerse kariyer, işse iş... Ama bekarlar. Evet insanlar tercihlerini yaşarlar çoğu zaman ve bir yaştan sonra çok daha seçici oluyor insan ama yine de tuhaf yalnız kalmaları değil mi...?Ben; kader mi yaşadıklarımız yoksa gerçekten tercihlerimiz mi çıkamıyorum işin içinden zaman zaman. Suyun akışına mı bırakmalı hayatı yoksa değiştirmeye mi çalışmalı bunun çözemedim. Gerçekten insan hakettiğini mi yaşar, yoksa hakettiği yaşadığı değil midir...?

Kısacası bu kadar seviyesizlğin, bencilliğin, sadakatsizliğin olduğu bu yüzyılda evlenmek, birine güvenmek hele hele çocuk dünyaya getirmek çok zor ve bin kere düşünmek gerek .

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..