Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '18

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Evliliklerin İlk Çakıl Taşları

Evliliklerin İlk Çakıl Taşları
 

Evliliklerin İlk Çakıl Taşları


Evlilik, o kadar büyük bir karmaşa olabiliyor ki içinden çıkmak için aradığınız bütün yollar daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Evliliğe alışabilmek, onu gerçekten devam ettirebilmek için öncelikle birbirinizi anlayabiliyor olmanız gerekmektedir. Bu sürece alıştıktan sonra gerisini düşünmenize gerek olmayacaktır. Bakalım evliliğin ilk çakıl taşları nasıl oluşuyormuş.

İlişkinin İlk Zamanları
Birbirinize o kadar aşıksınız ki sizin sorun yaşamanız imkansız gibi görünüyor. O kadar mutlu ve huzurlu günler geçiriyorsunuz ve birbirinize hasretsiniz ki önünüzde hiç bir engel duramaz. Kanınız deli akıyor yani. Sevmek, sizin için sorunsuz ve mutlu bir ilişkiden fazlası değil. Ama asıl sorun sevgiyi böyle bir kalıba soktuğunuz anda başlıyor, farkında değilsiniz. İlk zamanlar, özlem, aşk ile birbirinize sarıldığınız için bir çok gerçeği göremiyor hatta görseniz bile umursamak istemiyorsunuz. Ancak, üzerinden atlayıp geçtiğiniz bütün sorunlar ilerleyen zamanlarda karşınıza daha acı şekiller de çıkıyor olacak.

Evlilik Sevinci
Muhteşem aşıklar olarak evliliğe karar verdiniz ve dizginleyemediğiniz bir mutluluk yaşıyorsunuz. O kadar heyecanlısınız ki aklınızı bırakıp sadece kalbiniz ile hareket ediyorsunuz. Tabii ki bu süreçte bunun farkında değilsiniz ve ne yazık ki evlenene kadar da farkında olmayacaksınız.

Evlenmek bir kadının bu evrende başına gelebilecek en güzel şeylerden sadece biri. Ancak ilişkinin ilk zamanları geçti, evliliğin ilk zamanları neler yaşanacak bunların farkında olmadan, kendinizi korumaya alışmadan bu yola çıkmak ne kadar doğru tartışılır. Her zaman ilk zamanlar sorunlu geçecek değil tabii ki ama alışma sürecini göz ardı ettiğiniz sürece yaşayacağınız sorunlar gözünüzün ardı kadar küçük olmayacaktır.

Biz Kadınlar Gerçekten Evliliğe Hazır mıyız ?
Erkekler demiyorum çünkü onlar zaten bizim davranışlarımıza göre bu süreçte hareket ediyorlar. Eğer biz evliliğe hazır olduğumuzu hissettirirsek onlar sadece sevgileri ile kara aldıkları için sorun olmadığını düşünüyorlar. Peki kadınlar gerçekten evliliğe hazır mı?

Evlenmeye doğru zamanda karar verip vermediğinizi anlamak için ne yazık ki evlenmeden bir cevap bulamıyorsunuz. Çünkü evlilik sürecinde hiç bir kadın yaşayacağı olumsuzlukları düşünmek istemez. Hatta herkes de oluyor diye bende de olacak diye bir şey yok diyebilir. Bu yüzden evliliğe hazır olup olmamak diye bir şey yoktur. Evliliğe hazırız peki yaşanacak sorunların altından kalkmaya hazır mıyız? Flört döneminde karşımıza çıkan sorunlardan daha tatsız olacağını ya da olmaması için neler yapılması gerektiğini biliyor muyuz? Biz kadınlar gerçekten sevmeyi biliyoruz ama kötü ya da olumsuz durumlar bize göre değil. Karşımıza çıkacak her şeyi de sevgimiz ile çözüyoruz ve bu yüz yıllar boyunca da öyle olacak.

İlk Çakıllar
Evlendiniz, o kadar mutlusunuz ki size söylenen bütün varsayımsal olumsuzlukları unuttunuz. Bu kadar mutluyken mümkün değil çünkü. Balayına gittiniz, baş başa şahane bir tatil geçirdiniz. Hem romantik hem eğlenceli… Sonra evinize döndünüz, beraber yemekler yaptınız, ilişkinizi taze tutmak için birbirinizi şımarttınız ve ‘’ biz asla monotonlaşmayalım ‘’ dediniz. İnandınız, ama ilk çakıl ayağınıza takılmak üzere… Yelkenleri çok indirdiğinizin ve bu kadar gevşediğinizin farkında değilsiniz. Ruhunuz o kadar dinç ki umurunuz da değil fakat bu gevşeklik bir süre sonra size otoriterliğinizi kaybettirecek ve kendinizi ifade etmeye çalıştığınız her an sizi zora sokacak. Tabii ki şımarın, mutlu olun fakat bu sürece kadar kurduğunuz düzenin bozulmasına izin verecek açıklar vermeyin.

Tartışmaların Uzun Sürmesi
Büyük ihtimal ile incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebepten tartışma yaşadınız ve sürüp gitmesini de müsaade ettiniz. Kimse noktalamak ve tatlıya bağlamak için bir adım atmadı ve atacak gibi de durmuyor. Peki sonu nereye gidiyor?

Bu tarz küçük tartışmalar da mutlaka sonuca varmalı ve tatlıya bağlamalısınız. Kimin başlattığı ya da kimin ilk adımı atıp bu durumu sonlandırdığı da önemli değil. Yapılması gereken tek şey birbirinizi ne kadar sevdiğinizi hatırlayıp bu kalbinizi kırmaya değmeyecek sorunları bir an önce unutmalısınız.

Siz birbirinizi severek evlendiniz ve mutlu olmamak için hiç bir nedeniniz yok, olamaz da.

Peki, Sorunlar Büyürse?
Öncelikle sorunların büyüyüp büyümemesi tamamen sizin elinizde. İlişkiyi sadece ikiniz yaşıyorsunuz ve sizin çektiğiniz yöne doğru gidecek. Büyük ya da küçük sorunlar yaşamamak için birbirinize fırsat vermelisiniz. İki tarafta mutlaka kendini ifade edebilmeli ve saygı görmelidir. Ancak bazı sorunlar var ki ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını bile anlayamazsınız. Artık evlendiğinize göre sizi kısıtlayan ya da engel olan biri ya da bir şey olmayacaktır. Fakat flört döneminde birbirinize gösterdiğiniz ilginin, şımartan sevginin evliliğin cicim aylarında kaybolduğunu hissedebilirsiniz. Aslında kaybolan bir şey yoktur, sadece bu küçük tartışmalara fırsat vermekten birbirinize olan ilginizi kaybediyorsunuz, farkına vardığınız da ya çok geç olmak üzere oluyor ya da zaten çoktan geçmiş…

Birbirinizi yormayın…

Karşılıklı Anlayış
Bütün ilişkilerin temelinde saygı ve anlayış yatmaktadır. Öncelikle kendinize saygı duymalı ve sonra karşınızdakini mutlaka dinlemelisiniz. Birbirinizi anladığınız müddetçe yaşayacağınız sorunları minimum kırgınlık ile atlatabilirsiniz.

Empati kurabildiğiniz ve bu meziyete sahip olduğunuz sürece sadece evliliğiniz değil bütün ilişkileriniz sorunsuz gelişecektir. Olası bir tartışmada önce karşı tarafı dinlemeli ve anlamasınız. Eğer zorlanıyor ve mutlaka bir an önce kendinizi ifade etmek istiyorsanız o zaman da karşı tarafın ifadesinin bitmesini beklemeli, onu anlamalı ve sonra kendinizi anlatmaya başlamalısınız.

Anlayış, temeline koyduğunuz bütün ilişkilerinizi sağlam tutacaktır.

Tatlı Sonlar
Evet, evlilik fazla engebeli bir yol olabilir. Sizi yorabilir, yoğurabilir ve hatta yeniden hayata gelmenizi sağlar. Yaşanan ve yaşanılacak her olumsuzluğu o an, orada hiç sürdürmeden tatlıya bağlarsanız her zaman kazanan evliliğiniz olur.

Mutlu evliliğin ilk şartı, kibirsiz olmaktır.

Bağların En Güçlü Hali
Birbirinize olan aşkınızı ve saygınızı güçlendirin. Bunu ne şekilde yapacağınızı ikinizden başka kimse bilemez. Birbirinizi tanıyorsunuz ve aranızdaki bağları güçlendirmek için nasıl şımartacağınızı bilmeniz gerekiyor. Beraberken yapmaktan keyif aldığınız her şeyi karşılıklı olarak sıralayın ve yapınç

Hayatınız boyunca hiç bir şeyi ertelemeyin, mutlu etmek ve mutlu olmak için nefes aldığınız sürece her zaman kazanan siz olacaksınız.

Evlilik, Çakıl Taşları ve Huzur
Flört ettiniz, evlendiniz, tartıştınız hatta çakıl taşlarına takıldınız fakat düşmediğiniz sürece her zaman huzuru buldunuz. Taşların sizi düşürmesine izin vermeyin, evlenmek için ne kadar çabaladığınızı, birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizi ve anladığınızı düşünün.

Sizi karamsarlığa götüren her şeyde mutlaka mutlu olduğunuzu tekrarlayın, çünkü gerçekten mutlusunuz.

 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..