Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '16

 
Kategori
Astroloji
 

Evlilikte astrolojinin etkileri

Evlilikte astrolojinin etkileri
 

Astroloji bilimi gökyüzündeki gezegenlerin, yıldız kümelerinin (ki yıldız kümeleri burçları oluşturur) insanların, evliliklerin, iş yerlerinin, kurumların, şehirlerin, devletlerin kısaca doğum anı oluşmuş her şeyin üzerindeki etkisini anlatır. Zaman nasıl etkiliyorsa herşeyi Astroloji de etkiler. Zira zamanı oluşturan şeye etki eden etmenlerdenen önemlisi güneş'tir ve güneş de bir gezegendir.

       Bir kişi ya da kuruluşun ilk anını oluşturan zamandaki gökyüzü şekli bize o kişinin ya da o kuruluşun doğum haritasını verir. Doğum haritası karakter analizinde önemlidir. Yıldız kümelerinden oluşan evler sıralaması o kişinin hangi konularda nasıl olduğunu anlatır. Önceki yazılarımda bunu anlatmıştım.

       Bir de transit gezegen etkileri vardır. çünkü hiç bir şey yerinde durmadığı gibi gezegenler de durmamaktadır. Gezegenlerin hareket ederkenki zamanda kişiye olan etkilerine de transit gezegen etkileri diyoruz. 

      Ayette derki Yaradan "biz kötü günleri aranızda döndeririz" Evet kötü günler de dönüyor hayatımızda iyi günlerde. Yani bugün bazı sıkıntı çekerken bazıları iyiyse yarın da bu farklı kişilee olmakta. Bize kendimizi eğitmemiz gereken, disipline olmamız gereken, pişmemiz gereken yerleri şeyeleri gösteren gezegen satürn gezegenidir. Bulunduğu eve bizim haritamızda hangi eve denk geliyorsa orda sıkıntı çekeriz. Birinci evde işlerimiz iyi gitmemeye başlarken ikinci evde maddi yönden temkinli davranmıyorsak altüst olabiliriz. Bu böyle devam ederken yedince evde evlilik evinde ise şayet o zaman evliliğimizi zorlamaktadır. Bu da geçicidir aslında günü dolunca geçecektir. Ama eşler bu durumda ne kadar tahammülkar, ne kadar seviyor, sevgisinin şartları sınırları nedir? Bu soruların cevaplarını ister istemez vermiş oluyor.

       İyi günlerde dolaşmakta aramızda. Mesela Jüpiter gezegeni genişlemeyi, bolluğu, bereketi sigeler. Jüpiter geldiği evlerde genişleme olmasını, rahatlamayı sağlar. Mesela beşinci evde kişi çocuk sahibi olabilir, ilinci evde maddi yönden çok rahat günler geçirebilir, yedinci evde bekarsa evlenebilir evliyse güzel günler geçirebilir eşiyle.

        Kişi yalınızken de gezegenlerin etkisindedir evliyken de. Ama evliyken daha dikatli olmak daha anlayışlı olmak lazım çünkü kişi hem kendi bir etki altındayken hem eşi farklı bir etki altında olabilir. Genelde zıt kutuplar birbirini çektiği için evliliklerde zıt burçtan insanlar evlenebiliyor. Bu da hem bir zenginlik getiriyor yaşantıya hemde birbirini anlama da  biraz çaba. Çünkü bakış açısı farklı oluyor.

        Astroloji biliminden haberdar olmak ve az da olsa incelemek önemli. O zaman sıkıntılı dönemlerin geleceğini ve ne zaman geleceğini tahmin edip ona göre tedbir alınabilir. Ya da rahat günlerde hep böyle rahat sürecek gibi düşünüp kazandıklarımızı harvurup harman savurmadan birikim yapılabilir.

        Duygusal açıdan da böyledir. Mutlu neşeli olduğumuz günler olduğu gibi içimizin sıkılacağı, bunalacağımız günlede olabilmekte. İyi günde kötü bir arada olmak burda önem arzediyor. Çünkü iyi günde herkes iyidir önemli olan kötü günde yanında olup destek olunmasıdır.

        Transit gezegen etkileri bazen kişiye çok ağır sınavlar verse de (bu kişinin doğum haritasıyla alakalıdır) sınavları geçip güzel günleri de çok uzun sürer. Anlamalıyız evlilik bir kaç yıllık değil bir ömürlüktür. Düşeceğiz kalkacağız, güleceğiz ağlayacağız ama vazgeçmezsek vazgeçilmez olacağız.

         Evlilere burdan tavsiyem mutlaka kendi doğum haritaları ve eşlerinin doğum haritalarını öğrenmeleri ve transit gezegenlerin üzerindeki etkileri öğrenmeleridir. Bunu yaptıklarında en azından sınav dönemlerinden haberdar olacakaları için birbirlerine kızıp, küsmek, darılmak yerine birbirlerine destek olacaklardır.

 
Toplam blog
: 36
: 466
Kayıt tarihi
: 22.05.11
 
 

37 yaşındayım. Çankırı'da doğdum. Yurt dışında yaşadım. Evliyim ve 2 çocuğum var. A.Ü Turizm-Otel İş..