Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Evren, 12 Eylül ve utandıran çelişki/ Müebbet verdiğin adamın Anayasasıyla ülkeyi nasıl yönetiyorsun

Evren, 12 Eylül ve utandıran çelişki/ Müebbet verdiğin adamın Anayasasıyla ülkeyi nasıl yönetiyorsun
 

Kral öldüğü zaman kanunları da ölür; Çankaya köşkünün başköşesinde duran Anayasa kitabının altında müebbet hapse mahkûm ettiğin Kenan Evren’in imzası var. Hani ülkemizi bilmeyen bir yabancı bu Kenan Evren kim dese “müebbet hapse mahkûm ettiğimiz bir katil” mi diyeceksin?

Madem adama müebbet verdin Anayasasını da yırt at. Bazı çevreler sahte gözyaşlarıyla mağduru oynayıp bir devri ağır bir şekilde yargıladılar. Bunlar suçsuz, masum, zavallı insanlar… Ne suçları vardı ki 5000 kişinin katili olmak dışında! 12 Eylül doğru, Kenan Evren suçsuz demiyorum; ama suçlamanın da bir ustrubu var. Ülkede 5000 kişi ölsün, bunlardan sen de sorumlu ol, çık bizi boşuna gözaltına aldılar, haksız yere hapis yattık de. Türk halkını kandırabilirsin; ama olayları bizzat yaşamış Kerim Korkut’u kandıramazsın. Haksızlık olmamıştır demiyorum, mutlaka haksızlıklar olmuştur ama tümüyle 12 Eylül’ü yargılamak yanlış.

Ölmeye üç günü kalmış bir adama müebbet hapis verildiği TV’lerde duyurulduğu zaman asla inanmadığımız ve güvenmediğimiz Türk yargısının bu kararı insanlarımızın en az yarısının vicdanını derinden yaraladı. Evet, gençleri idam etti, kesinlikle onaylamıyoruz; ama o günlerde kanunlarımızda idam vardı. Bir kişiyi bile öldürmeyen Deniz Gezmiş de idam edildi. Yani sözde 12 Eylül mağdurları askeri müdahale olmamalıydı mı diyorlar? Ne olacaktı peki? 5000 kişi ölmüş, kim nasıl durduracaktı bu kötü gidişi? Bugün Evren asılsın diyen ikiyüzlüler o gün asker müdahale etsin diye yalvarıyorlardı. Sözde 12 Eylül mağdurları suçsuz idiyseler 5000 kişiyi babam mı öldürdü? Hapishanelerde işkence yapılması kabul edilemez elbette.

Adama müebbet hapis veriyorsun, çıkardığı kanunlarla ülkeyi yönetiyorsun. Kenan Evren’e müebbet hapis kararı verdiğin kanun da Kenan Evren’in. Kendi kanunuyla adamı ipe yolluyorsun. 6 sene yatacakmış; biliyorsun altı sene ömrü olmadığını. Ülkede idam olsa idam edecektin!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..