Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
Uzay
 

Evrende yalnız mıyız?

Evrende yalnız mıyız?
 

Yoksa Dünya'dan başka yerlerde hayat var mı ? Sorusu binlerce Yıldır insan türünün cevap aradığı bir soru. Evrende Dünya'dan başka yerlerde zeki canlılar olabileceğini iddia etmiş olan İtalyan filozof Giordano Bruno, bu iddiası ile Katolik öğretilere ters düştüğü gerekçesi ile papa Tarafından aforoz edilmiş ve 17 Şubat 1600'da Roma'da meydanda halkın önünde canlı canlı yakılarak idam edilmişti. Insan türü bu sorunun cevabını teknoloji ilerledikçe gittikçe daha etkili bir şekilde Arıyor. 50 Yılı Aşkın bir süredir SETI projesi evrenin derinliklerinden zeki canlıların göndermiş olabilecekleri radyo yayınlarını dev radyo teleskoplarla tespit etmeye Çalışıyor. Günümüze kadar henüz ET'den gelen bir mesaj tespit edilemedi.

Suyun olduğu yerde hayat olma ihtimali yüksektir varsayımından hareket eden bilim insanları Dünya'dan başka yerlerde su arıyorlar. Bu çerçevede geçen Günlerde Dünyamıza ikinci yakın gezegen olan MARS'ın yörüngesinde dönmekte olan NASA'nın reconnaissance Mars orbiter insansız uzay aracı çektiği fotoğraflarda Mars,'ın yüzeyinde bazı yerlerde yeni akarsu izleri tespit etti. Bu haber bilim dünyasında bomba etkisi yarattı. Günlerdir bilim insanları bu konu ile ilgili önemli Açıklamalar yapıyorlar. Mars,' ta Akarsu varsa mikroskopik dahi olsa hayat olma ihtimali de var diyorlar. Ekteki video son Günlerde bilim insanlarının bu açıklamalardan biri.

Türkiye'de ise Atatürk'ün :" hayatta en hakiki mürşit ilimdir " vecizesini kulak arkası eden bir toplumun fertlerinin çoğu bu keşfin önemini idrak edememiş ve :" Dünya'daki su kaynaklarını kuruttuk şimdi de Mars'ın suyunu mu kurutacağız ? " ya da :" duyduk duymadık demeyin, Mars'ta su bulundu artık hiç bir şey aynı olmayacak. Ahlak değerleri, devlet, şirketler, ilişkiler çok farklı olacak " diye alay ederek Mars'ta su bulunmasının Dünya'da toplumsal hayata hiçbir etkisi olmadığını dolayısıyla bana ne ? diyebilecek kadar dar görüşlü olduklarını gösterdiler.

Bilimin ve bilimsel keşiflerin Önemini idrak etmeyen Önem vermeyen bir toplumun zihniyeti 1600 yılında Giordano Bruno'yu Katolik dogmaya karşı bilimi savunduğu için diri diri yakarak Öldüren zihniyetten farklı değildir. Fertlerinin çoğu böyle Düşünen bir ülke kalkınamaz. Atatürk'ün gösterdiği " hayatta en hakiki mürşit ilimdir " rotasından sapmış, bir kara delik Tarafından yutulmaya doğru ilerleyen bir toplumdur.
http://youtu.be/bDv4FRHI3J8
http://youtu.be/MSzoQx6aNmI

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..