Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Evrendeki mucizeler

Evrendeki mucizeler
 

Hayata aşık biri olarak, güneşin batışını her seyredişimde, masum bir bebek gördüğümde ve nice Dünya güzellikleri karşısında yaratıcıya şükrederim.. Varlığını öyle güzel ispatlamıştır ki aslında doğada.

Da vinci'nin Şifresi kitabında altın oranı okuduğumda, üşenmeyip denedim, gerçekten doğrumu acaba diye... Okuyanlar bilir, dirsek uzunluğunuzu kol uzunluğunuza, dizinize kadar olan uzunluğu bacak uzunluğunuza, böldüğünüzde altın oranı verdiği yazıyordu kitapta. Sonuç tam isabetti. Sadece insanın değil, bütün canlıların bu orana göre yaratıldığını keşfetmiş Da Vinci.Tanrının bu kusursuz yaratıcılığı karşısında, hayran olmamak elde mi ..!!
Yaratıcının ne kadar mübarek olduğunu, belgesel izlerken de görebilirsiniz.. İzlediğim bir belgeselde hayvanların üreyip, nesillerini sürdürebilmeleriyle ilgili nasıl ilahi bir içgüdüye ve mekanizmaya sahip olduklarını gördüm..

Dişi Kutup ayıları cinsel birleşmeden sonra çok fazla kilo kaybettikleri için, vücutlarında döllenen yumurta, hayvan kilo alana kadar 3-4 ay boyunca donmuş bir şekilde kalıyormuş.. İdeal kiloya ulaşınca hamilelik evresi başlıyormuş.. Başka bir örnek Tazmanya canavarı.. Bir sürü pirinç büyüklüğünde yavru doğuruyor, bu yavrulardan sadece 4 tanesi, o kadar memesi olduğu için, hayatta kalabiliyormuş. Yeni doğan pirinç büyüklüğündeki yavrular, kıllardan memelere doğru müthiş bir savaş verip ancak 4'ü memelere yapışıp 1-2 ay boyunca durmadan süt emip yeterli büyüklüğe erişebiliyorlarmış.. Bu örnekler o kadar çok ki... Bunları izleyip tanrıya şükretmemek, hayatı sevmemek, kendini şanslı hissetmemek mümkün mü? İnsan izlemeli, hayata dönük olmalı, gözlerini ruhunu doğadan ayırmamalı bence..Hem ilahi gücün enerjisi bizi daha da güçlü yapacak hem de daha sağlıklı kılacaktır bizi...

 
Toplam blog
: 6
: 707
Kayıt tarihi
: 10.09.09
 
 

Cannıımmm İzmir'de doğmuş.. Ülkemin bir çok kentinde yaşamış ve hasretle kendi topraklarına geri dön..