Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '18

 
Kategori
Resim
 

Evrenin Duşu da Sanat mı? / Sabahat Çıkıntaş Sergisi

Evrenin Duşu da Sanat mı? / Sabahat Çıkıntaş Sergisi
 

Antonina Sanat Galerisi yeni sezonda Sanatçı Sabahat Çıkıntaş’ı ağırlıyor. Çıkıntaş’ın “EVRENİN DUŞU DA SANAT MI?” başlıklı solo sergisi, 13 Kasım - 14 Aralık 2018 tarihleri arasında Antonina Sanat Galerisi’nde. “Sanat iyileştirir” sloganından hareketle son sergisinin temasını “Evrenin duşu da sanat mı?” olarak belirleyen Çıkıntaş, 2009-2018 yılları arasında ürettiği yapıtlarıyla ve sergiye özgü tasarladığı kostümüyle izleyiciyle buluşuyor.

Sanatçının çalışmaları ve sanat hakkında Meral Bostancı sergi katalogunda; “Çıkıntaş sanatının temel ilkeleri, kendi ruhsal titreşimlerinin ifadesi olarak, somut değil, soyutlanmış formlar biçiminde kendisini gösterir. İlginç bir şekilde sanat nesnesine başka anlamlar vererek onu yeniden dönüştüren Çıkıntaş, görüsü ve teknik becerisi ile kendi başına hiçbir anlamı olmayan biçimleri, belirli bir amaca yönelik fikir ve kavramlarla doldurur. Bu durum, sanatsal biçeminin kavramsal karakterini açıkça ortaya koyar. Çıkıntaş estetiği aslen, geleneksel estetik ve entelektüel sanat felsefesinden ziyade, bir ruh durumu ya da duyarlılık tarzı olarak karşımıza çıkmaktadır.” der.

Sanatçının sergiye özgü tasarladığı kostümü başlı başına bir heykel olarak tanımlanabilir.

Sergi Antonina Sanat Galerisi’nde 14 Aralık 2018’ e kadar izlenebilir.

Antonina Sanat Galerisi

Ergenekon Mah. Halaskargazi Cad. No: 9/1, Kenter Tiyatrosu Üstü, Harbiye, Şişli / İSTANBUL  Tel: 444 54 18 / +90 (536) 553 50 66

E-posta: antoninasanat@gmail.com

Antonina Sanat Galerisi’nin açık olduğu gün ve saatler:  Her gün: 09.00 - 19.00 / (Pazar hariç)

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..