Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

Evrenin en güçlüsü her şeyi göze almış yapmak istemeyen irade

Evrenin en güçlüsü her şeyi göze almış yapmak istemeyen irade
 

Gücünüz varsa her şeyi her istediğinize yapabilirsiniz; ama gücünüz olsa bile her şeyi göze almış yapmak istemeyen birine hiçbir şeyi yaptıramazsınız
 
Yani bu kişi  mesela sizsiniz. Düşünebiliyor musunuz bir konuda haşa Tanrı'dan bile güçlüsünüz. Tanrı size şunu yapacaksın diye (ol deyince olduran, öl deyince öldüren takdir ve iradesiyle yaptırır ayrı) emretti. Yapmadınız.  Nolur? En fazla cezalandırır, yok eder filan. İstediğini size yaptırtabilir mi? Sonucunu göze alarak, karşılığını bedelini ödeyerek yapmazsınız.
 
İnsanoğlu bu gücünün farkında mı acaba? Tamam bedeli ödemek kolay değil dileriz ki kimse böyle duruma düşmesin, ama yani hani bir şeyi yapmak istemediğinizde haşa Allah'ın bile (güç ve iradesini kullanmadan) yapmak istemediğiniz o şeyi size yaptıramayacağını kaldı ki yeryüzünde birilerinin ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar (kral, ordular,dev silahlar vs) yapmak istemediğiniz bir şeyi size yaptıramayacağını bilmelisiniz. En fazla ölürsünüz, yakınlarınız ölür,yok olursunuz falan.
 
Hayatınızda böyle şeyler olur mu bilmem ama olursa ve sizde de o muhteşem güç (göze alma) varsa yaşadağınız bu evrende yapmak istemediğiniz bir şeyi size hiç kimse  hiçbir güç yaptıramayacaktır "En fazla canımı alırsın" Ondan sonra istediğini yap ama benim elimle yapamazsın. Tecavüz etmek istiyorsun, ancak cesedime tecavüz edersin.
 
Ama öte yandan insanlara istediğinizi yapabilirsiniz. Döversiniz, öldürürsünüz, tecavüz edersiniz...Dünyamızda hele de aydınlanmanın geldiği bu noktada böyle şeyler olmaz/olmamalı ama her insan böyle bir gücünün olduğunu bilmeli "Ben bir şeyi yapmak istemiyorsam o şeyi bana feriştahı yaptıramaz" Dünya bir olsa yaptıramaz. Yani bu konuda bu kadar güçlüsünüz.
 
Geçmişte bunun örneklerini okduk, duyduk, gördük...Ülkeleri ile ilgili casusluk sırlarını vermek istemeyen vatanseverlerin bu yüzden ölümlere gittiğini okduk. Ama bazen de böyle bir zoru gören kimselerin tıpış tıpış denileni yaptıklarını da gördük. Bu kişiler ya böyle bir güçlerinin olduğunu bilmiyorlar ya da karşılığını göze alma cesaretini gösteremiyorlar. Benimle bir şehir kurtulacaksa tüm bencilliğime rağmen bu cesareti gösteririm. Ama şimdi samimi olalım bir köpeğin hayatını kurtarmak için bunu yapmam. Tanrı uğruna hiç yapmam; çünkü Tanrı'nın benim gücüme ihtiyacı olmamalı. Böyle bir şeyi bir kadın uğruna yapmak salaklıktır. Çocuklarını kurtarma konusunda ise kişiler serbesttir. Kurtaranı takdir ederim ama kurtarmayana da bir şey demem; çünkü can tatlı.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..