Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '22

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evrenin Molasından Sonra

           Bugün de yazmamak olmaz dediğim günlerden biri , bazen öyle oluyor ki yazacak konu birikiyor ve ne yazacağımı dahi karıştıyorum ya da unutabiliyorum. Yazmak konusunda, yok bu öbür konu idi ya da konu başlığı idi gibi gel gitler yaşadığım bile olabiliyor. Bazen bugün ne iş yapmasam da yazsam halini alıyor hayatın akışı içinde .Yazmak üzerine keyif alma bölümünden sonra gelelim ana konuya .

           Bugünkü konumuz sade yazı yazabilmek yeteneği üzerine ve hatta sade ve sadece yazmak da denilebilir. Yazı yazmak en başta deneyim ile başarı arttırılabilir bir alan tabi okumak, anlamak, izlemek de birebir etken. Hele bir de yanında keyif kahvesi oldu mu:) 

           Bugün ne pişirsek sorusu gibi bugün ne kadar pişmiş yani olgun bir yazı yazsam ... Yemek demişken yemek nasıl bir damak lezzeti bırakıyorsa  yazmak da bir lezzet bırakmalı hayatta ve bunu sade bir nitelikte yazı ile başarmak da mümkün. Özenli bir üslup ve sıradan bir konu veya sıradışı bir konu veya çalakalem bir üslup ...

          Yazı yazmanın bir başka güzelliği ise anı değerlendirmek. Örneğin otobüs yolculuklarında, mutfakta, balkonda , bahçede hatta bankada sıra beklerken bile yazmışlığım var. Gezerken dinlenirken müzik dinlerken bir çay molası verirken bir fotoğraf çekerken bile ilham alıp birkaç satır yazmak mümkün.

         En güzel hayallerimden biridir süreklilikle yapmak istediğim; yanımda bir çanta birkaç kitap ve karalama defteri bir dijital cihaz ile kısa seyahat anlarını yazarak ve izleyerek değerlendirmek. Sonuçta hayatta keyif aldığımız ve kendimizi ifade edebildiğimiz şeyleri yapabilmek huzur ve mutluluk kaynağı.

        Özel ve meslek yaşamının yanı sıra insanın kendini dengede ve sakin tutabildiği hobiler spor, doğa yürüyüşü vb. meşguliyetler, minimal düzeyde de olsa insanın konforunu sağlayacak şeyler hayatımızda önemli bir yer teşkil etmeli ki huzurlu ve sağlıklı kalabilelim. İnsan kendine zaman ayırabildiği oranda çevresine de faydalı olabilir diye düşünüyorum. 

         Evrensel bir sağlık krizinden yeni yeni çıkmaya başladığımız şu sıralarda artık daha rahat nefes alacağımız ve yaşamın değerini daha iyi anlayacağımız şu sıralarda huzurlu, dengeli ve sağlıklı bir yaşamın ve ilişkilerin içinde olabileceğimiz günler dileği ile.

        Umarım sade ve anlaşılır yazı örneği olmuştur:)

 

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..