Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Evrensel Bilgiyi Kullanabilmek

Ne kadar çok şey eskiye nazaran hızlı ve hızın da ivmesi artarak olup bitiveriyor.  Nasıl da hemen ulaşıyoruz istediğimiz bilgiye. Nasıl da bunca ortada olan bilgiye rağmen cehalet patlaması yaşanıyor tüm dünyada.
 
İlkin şaşırtıyordu bu beni. Sonra bu durumu okulda kitap defter açık yapılan sınavlara benzettim. Bilginin elinin altında olması yeterli değildi çünkü; onu nasıl kullanacağın hakkında fikrin olmalıydı.
 
Belki de en çok bu yüzden bilgi denizinin ortasında kalmış insanlar ayırdedilmek, farklı olmak sevdasına daha çok düştü. Öyle komik nedenlerle üzmeye başladılar ki birbirlerini ve bundan hiç ders almadan. İşte elindeki bilgiyi kullanamamanın bir göstergesi de bu; ders alamamak.
Anladım ki evrenin işleyişine dair bilginin ortada olması dünyanın daha iyi bir yer olmasına yetmeyecekti. Her şey niyette bitiyordu. Niyetin doğru şekillendirilmesi ise sayısız değişkenin bir arada olmasına bağlı. Öyle çok kaynaktan o kadar çok veri giriyor ki bilincimize. Ve bunların bilinçaltına yolladığı mesajların kalbe ve beyne neler yapabileceğini kestirmek...Mümkün olsa bile yine de niyetlerin insancıl olmasına yetmeyebiliyor. 
 
Her şey ama her şey bunu seçmeyi isteyip istemediğine bağlı insanın. Her şey insan için ve insana bağlı. Hal böyleyken bilgiyi yararlı kullanmak zorunda olmadığını düşünenlerin ticari kaygıları daha da kirletiyor dünyayı.
 
Ama anlatamıyorsun. Anlama niyetleri yok.
 
 
Toplam blog
: 51
: 197
Kayıt tarihi
: 15.12.17
 
 

Evrensel enerjiler ve kişisel gelişim. ..