Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Evrensel Sanat

Yaşam amacım; Gerçek İNSAN olarak sonsuzlukta sonsuz çiçekler açmak, sözcüklerin anlatabileceğinin çok ötesindeki ÖZ güzellikler olmak. 

Ve dünyadaki yaşamın, GÜZELDEN, SEVGİDEN yana gelişimine, dönüşümüne katkıda bulunmak… Resimlerim yüreklerdeki aydınlığa ulaşma araçlarından olsun… 

Çünkü:
İnsanı insan eden, insanı yücelten şey olan “kültür (dür)”: 

Gerçek hayatın ışığıdır, erdemidir, uyumudur, barışıdır, sevgisidir, kardeşliğidir, özgürlüğüdür, sorunların çözümüdür, güzelliğidir.
Güzellik çoğaltır; sevgiyi, güzelliği, özgürlüğü yaşayıp çevremize yansıtabiliyorsak bu "Gerçek İNSAN "olma kültürüdür . 

VE;
EVRENSEL SANAT 

Sanat yaşantının bütünüdür, amacı olan bir kudrettir ve insan ruhunun geliştirilmesine ve inceltilmesine hizmet etmelidir. Hedefe götüren sağlam bir merdivendir.
Bu etkiyi en özlü bir ifadeyle ; Mustafa Kemal Atatürk 'ün aşağıda yer alan sözlerinden anlarız. 

“Fikirler ve İnkılaplar, sanatla yayılır. Sanat güzelliğin ifadesidir.” 

“ Bu dal, insan topluluklarının yüksek niteliğini belirlemede çok büyük önem taşır. Bu yüksek kıymet, yüksek incelik, maharet, ince kabiliyet işte bunların hepsini yapabilmek sanatkarlığın birleşmiş ifadesidir.
Mustafa Kemal Atatürk ( Güner. C.A..(1936) Cumhuriyet, 10.11.1941) 

Evrensel anlamdaki sanat Akıl ve Duyu dünyasını, iyilik ve bilgelik doğrultusunda yönetebilir. Çünkü insanın özünde iyilik, bilgelik tohumları vardır.
Gerçeği bilen Özün, anlayan zekanın yaşamı her birey için en güzel ve anlamlı hale getirmesi kişiyi bu yolda donatıp eyleme geçirebilmesidir, evrensel sanat. 

Sanatçı (yaratan) , ürün (yaratılan) ve paylaşan (izleyen), özün dilini kullanarak birbirleriyle konuşurlar. Bu dil sessizlikte, İçsel kaynakla ve (physical)dışsal tüm hücreler ve duyu organlarıyla duyulabilir (Perceive). Eğer kişi evrene sunduğuna kendi güneşinden birkaç damla ve kendi canından bir parça katmışsa onu her dönemde, her coğrafyada ve kültürde hissedebiliriz.
Leonardo da Vinci
Yararlanılan kaynaklar:Kandinsky, Sanatta Zihinsellik,
Kandinsky, Sanatta Ruhsallık,
Michael J.Gelb, Leonardo da vinci gibi düşünmek,
Musatafaoğlu, Güneş 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2
: 592
Kayıt tarihi
: 29.12.10
 
 

Ressam Erickson ICF onaylı Sonuç Odaklı Dönüşüm &; Gelişim & Kahkaha Koçu Yaşam amacı; gerçe..