Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '21

 
Kategori
Felsefe
 

Evrim 9

Demek ki genleşen nokta aniden olasılıkladır. Olasılık; olanın olmayana ergiyle boşluğu, indirgenmeyi verir. Olan yüksek gerilimle potansiyeldi. Her olmayan da bir olandır. Yani uzun olana göre uzun olmayan düşük gerilimiyle yine olası başka bir potansiyel gerilimdir.
 
Noktasal bir tekillik, şimdiki zamanda dıştan onu izleyen bir gözlemci anlamasıyla genleşen patlamaydı. Gözlemci anlaması olmayanı olana veya olanı olmayana patlayan olasılıklarıyla; boşluk üzerinde kendisini kopyalayan olasılıklı genleşmeydi. 
 
Gözlemci anlayışıyla tekilliğin olmayanı, potansiyeldi. Tekilliğin birbirine göre durumlu olmayışıydı. Tekil noktanın olmayanı birlikte olanla, birlikte gidendi. Yani tekilliğin olasılığı yoktu. Genleşen tekillik kuantumlu olasılığı açtı.
 
Kopyalar birbirine bir ilişki ve kuantum olasılıktılar. Yani bir kuantum zaman bir saniye içinde 10 üssü 43 tane sıfırlı olasılıktı. Bir kuantum olgu 10 üssü 43 tane türlü durumdu. 
 
Bu nedenle siz bir ölçme bir gözlem bir etkileşme yapmadığınız zaman bir elektron hem her yerdeydi. Hem hiç bir yerdeydi. Örneğin, bir nokta kendisinin tekrarı olan ikinci bir noktaya, renk spin, frekans, dalga boyu vs. olarak bir ilişki ve bir bağıntıyla olasılıktı. 
 
Şöyle düşünün bir saniye içinde 10 üssü 43 türlü durum olandan sadece birisini filim karesi gibi durduralım. Durdurulan eylem, artık yer zaman vs. olukla bir fiziktir. "BİR DURUMDUR". Üssü durumlu olan çoklar bağıntısı, bir tek duruma çöker. 
 
Fizik te bir boyutlu, iki boyutlu, üç boyutlu, genleşen salınım titreşimleriyle renk ve spinle; uzun kısa, az çok; geride ileride önde arkada vs. gibi bir açı zaman kuvvetler devinmesidir. 
 
Çökemeyenler yine belirsiz fizikle; imaj durumla; yok durumla olasılıktı. Belirsizin belirliye; olasılığın olanağa, ya da olanağın olasılığa alan zıt eğimiydi. 
 
Çökmekle belirli olana karşı kuram olarak 10 üssü 42,999 tredesilyon durumla yok olan, imaj olan, olası hayalet durum vardı. Var olanlar, tekil duruma göre; yok olan, imaj olan, hayalet olan durum enerjisiyle boşluğun potansiyelidirler. Hayalet olanlar, imaj olanlar, soyut olanlar, birlikte olanın çökmesiyle; yeni bir üssel durumun birlikte gidenidirler. 
 
Örneğin; makro dünya içinde iki hacim hidrojen ile bir hacim oksijen atomu; belli bir açı sal kırınma bitişmeli zıt kuvvetler bileşimiyle su denen bir olgu durumu ortaya korlar.
 
Su kendi bileşimini veren hidrojen oksijen üssü durumlara olabildikçe kapanan bir geri iz olmakla su sizi boğar, su cisimleri taşır, ateşi söndürür, tohumu çimlendirir vs. yeni bir üssel özelliktir. Çeşitliliktir. 
 
Su bileşimli özellikler geleceğinden habersizdir. Tohumun çimlenmesi için, sizin gemi yüzdürmeniz için, susuzluğunuzu gidermek için değildir. Bu sayılanlara karşı oluş ta değildi. 
 
Yeni bir olam durumla, bağıntılı girişme kısıtlılığı ve yeni bir olanak durumdu. Yani makro dünyadaki her yeni belirme de yeni bir üssel durumun yeni bir belirsiziyle vardı. Bizim için olmayış zorunlu bir üssel durumlar belirsizi belirmelerdi.
 
Hayat moleküler dünya bileşimli fizik ve kimyaydı. Fizik ve kimyanın salt kendisi olmayan yeni özellik açılımla yeni bir olam durumdu. Sosyo toplum ve sosyo toplumsa özneler de kolektif devinmeli bileşimle hem bir belirlilikti. Hem de yeni özellikle bir belirsizdi. 
 
Böylece su bileşimini veren olgunun kazandığı yeni özelliği; yok olan hidrojen oksijen devinmeli yok olan imaj olan çoğu geri izlerin boşluk enerjisi üzerinde indirgenen zaman mekân eylemlerine dönüşen durumdu.
 
Kısacası belirli duruma çöken bir olgu aynı anda 10 üssü 43 tane belirsiz "ÇEŞİT DURUMA" renk, spin, frekans, dalga boyu, ileride olan, geride olan, açı sal moment gibi vs. durumlarıyla ilişkin ve çelişkindi. "Bir kopya da diğerine olasılık ve ilişkiydi". 
 
Bir kopya nokta, diğer kopya noktaya boşluk ve doluluğu olan enerjin bir içermeyle olasılıktı. İki kopya noktanın birbirine ilişkin olasılıkla nokta olan enerji potansiyelli doluluk, düşük potansiyelli enerji durumuyla boşluktu. 
 
İki kopya nokta potansiyeli arada düşük potansiyel boşluğu içerenle birlikte, fizik bileşimli uzunluğu olan yeni bir boyuttur. Ayırttır.
 
 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..