Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
İnançlar
 

Evrim teorisi gerçekten bitti mi?

Evrim teorisi gerçekten bitti mi?
 

Evrim teorisinin bilimsel anlamda geçersizliğini ortaya koymaya çalışan en önemli topluluk;  hiç şüphesiz dünya çapındaki faaliyetleriyle Adnan Oktar ve talebelerinin oluşturduğu gruptur. Bilimsel verilerin ışığında bu teorinin geçersizliğini her yerde ve her koşulda anlatmaya devam ediyorlar.

Bu yazımda; neden evrim teorisinin geçersiz olduğunu, yeni gelişen bilimin bu konuda ne söylediğini, evrim adı altında ne türden oyunlar oynandığını anlatmayacağım. “Evrim teorisine zaten kimse inanmıyor, neden bu konu üzerinde duruyorsunuz, evrim bitti vb.”   söylemlerin yarattığı tahribata dikkat çekmeye çalışacağım.

Bu anakronik teoriyi savunanların son günlerde en çok kullandığı yöntem evrimin tartışılmasını engellemek ve sanki tartışılmasına bile gerek olmayan kanıtlanmış bir olguymuş gibi bu tip tartışmaları pejoratif bir bakışla alaya almak.

Oyunculuğuyla tanınan Sn. Erkan Can’ın bu tezi desteklemek için çekilmiş videoda,  evrimden “200 yıl önce kanıtlanmış bir gerçek” diye bahsetmesi de bunun örneklerinden. Keşke Erkan Can oyunculuktan arta kalan zamanını teoriyi araştırmaya ayırsaydı da en azından 200 sene önce Darwin’in daha 3 yaşında olduğunu bilseydi. Eğer araştırsaydı, Darwin’in bu düşünceyi kitaplaştırdığı yıllarda dahi kimsenin itibar etmediğini, bilim adamlarının sert muhalefetiyle karşılaştığını, Darwin’in kendisinin bile bu teoriyle ilgili ciddi kuşkularının olduğunu ve gelişen bilimin zaman içinde evrimi değil yaratılışı destekleyen bir şekilde ilerlediğini görebilirdi.

Evrim lobisinin tüm dünyada işleyiş biçiminin tipik bir örneğini Erkan Can’da görebiliyoruz. Fakat tek kurban Erkan Can değil. Bu safsatayı bilimsellikle makyajlayarak milyarlarca insanın zihnine evrimi bilimsel bir olguymuş gibi kazıyan bu lobi, aynı zamanda karşı propagandanın en etkili yöntemlerinden birini kullanarak konunun tartışılmasına bile izin vermiyor.

Bu, kara propagandanın en etkili yöntemlerinden biridir. Eğer ortaya attığınız iddia bilimsel anlamda geçerliliğini yitirmişse, artık hiçbir açıdan onu savunamaz hale geldiyseniz, iddianızın tamamen silinip gitmesini önleyebilmek için tartışılmasını engellemeniz gerekir. Böylece uzun yıllardır ortalıkta olan fikriniz zihinlerde bir tortu şeklinde varlığını sürdürebilir.

Evrimcilerin yaptığı da tam olarak budur. “Konu bitti, artık tartışılmasına bile gerek yok” türünden söylemleri dolaşıma sokarak,  evrim fikriyle kirletilmiş milyarlarca insanın zihninde de facto olarak bu zehirin varlığını devam ettirmesini sağlıyorlar. Bu konuda da en büyük müttefikleri ne yazık ki cahil din adamları oluyor. Bu yobazlar neye alet edildiklerinin farkında olmadan evrim teorisiyle ilgili en ufak bir fikirleri dahi olmamasına rağmen, "Evrimi savunan mı kaldı?" gibi söylemleriyle tam da bu lobinin istediği şekilde hareket ediyorlar.

Evrim teorisi bitti denilebilmesi için, bu teorinin zihinlerden kazınması ve bilimsel olarak geçersizliğinin kanıtlandığına ikna olunması gerekir. Bu teori hakkında kimseyle tartışacak bir bilgi birikiminiz yoksa, siz istediğiniz kadar evrime inanmıyorum deyin, bunun bir anlamı olmayacaktır. Çünkü asıl konu evrime inanıp-inanmamak değil, evrimin bilimsel bir gerçeklik olup-olmadığını bilmektir.  Eğer bilimin evrimi savunduğunu düşünüyorsanız, dini gerekçelerle evrime inanmasanız da  bu düşünce  zihninizin bir yerinde sürekli varlığını koruyacaktır ve sizi içten içe kemirmeye devam edecektir. Bu lobinin amacı da zaten budur. Akıl ve vicdanın çatıştığı yerde gerçek bir inancın varlığından asla söz edilemez.

Son söz olarak; bu aldatmacaya karşı verilen bilimsel mücadele tüm dünyada evrime inanan kimse kalmayana kadar değil, bütün insanlar “evrimin olmadığını ve neden olamayacağını biliyorum” diyene kadar devam edecektir. Etmelidir!

 
Toplam blog
: 2
: 2052
Kayıt tarihi
: 26.10.11
 
 

Bu güne kadar çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde makalelerim yayımlandı. Yayınevleriyle g..