Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '16

     
    Kategori
    İnançlar
     

    Evrim Teorisi nedir? Maymun ayak tabanı Evrim yok diyor

    Evrim Teorisi nedir? Maymun ayak tabanı Evrim yok diyor
     

    Maymun Ayak Tabanı Evrim Yok Diyor


    Evrim Teorisi nedir?
     
    Evrim deyince akla ilk önce insanın maymundan türediği gelir. Fakat, evrim sadece bu saçmalığı içermez. İlk canlı balık oldu, balık karaya çıktı, kolları bacakları olan bir sürüngen oldu; bu sürüngenden insandan dinozora, aslandan yarasaya kadar çeşit çeşit canlılar türedi. Bu arada sürpriz, evrime göre bitkilerle de ortak bir atadan geliyoruz;  otlarla aynı dedelerin evlatlarıymışız yani akrabayız. Hatta bizim atalarımızla, otların ataları bir noktada kardeşler; çünkü bir tek canlıdan türedi bütün canlılar. Ağacın kökü gibi.
     
    Evrime göre insanın yakın akrabaları: Balık-fare- lemur ve maymundur. Evrime göre organlar körelir, yok olur, yeni organlar çıkar. Balık karaya çıktığı gibi su aygırı denize girer balina olur; köpek türünden bir canlı denize girer fok olur. Bunlara yeri geldiğince değinip temeli bilinmezliğe dayanan evrimi bilimle ve evrimin kendi kurallarının çelişkileriyle bu sihirbazlığın maskesini düşürelim.
     
    Maymun ve İnsan Ayak Tabanları Evrim Yok Diyor.
     
    Evrimin kendi yasası olan doğal seçilim: Çevreye uyum sağlayan ve üreyenlerin bu avantajlı genlerini gelecek kuşaklara aktarmalarına doğal seçilim denir. Doğal ayıklanma da denilebilir.
     
    Bir de evrimin organların yok olması ve yeni organların oluşma süreci vardır. Buna göre, işe yaramayan, kullanılmayan ve avantajını kaybetmiş dezavantajlı organlar yok olur. Bunun tam tersi avantaj sağlayan organlar devam eder ve yeni avantajlı organlar oluşur.
     
    Kul Coşkun — İnsan maymunlardan türedi veya akraba ise(tabii ki maymunlarla karşılaştıracağız), evrim dezavantajlı organları yok edip avantajlı organlar oluşturuyorsa, insanın ayak tabanı niye evrim geçirmiştir? İnsanın yakın ataları olan insansılar çıplak ayakla yere, toprağa basmışlardır.
     
    Evrimci      — Yakın tarihte ayakkabı, ondan öncesinde de çarık gibi şeyler giyildiği için ayak tabanı evrim geçirmiştir.
     
    Kul Coşkun — Başka zaman evrim uzun bir süreçtir dersiniz, milyonlarca yıl geçmeden böyle bir evrimleşme olmaz; ama zaten bu bir ısındırma hareketi idi. Asıl soru şu: Bildiğin gibi yeni ortaya çıkan kabileler var ve Afrika’da milyonlarca yıldır ayakkabı, çarık giymeyen kabileler var. Bunlar da milyonlarca yıldır maymunlarla aynı işi yapıyor. Yani, ayaklarının altı milyonlarca yıldır ormanda, tarlada yere, toprağa basıyor. Avantajlı bir maymun ayak tabanı niye dezavantajlı insan ayak tabanına dönüşür?
     
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 904
    Kayıt tarihi
    : 31.10.16
     
     

    İstanbul Üniversitesi / Türkçe Öğretmenliği ..