Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Evrim

Evrim
 

Bize öğretilen Feminizm...


Yüzyıllardır süre gelen doğa kanunu anlayışı günümüze kadar geldi. Hem de öyle bir konunun içine çöreklendi ki başımıza dert açmaktan başka hiç birşey yapmıyor. 

Ata erkin bir toplum olmamız sebebi ile erkeklerimiz değişen toplumdaki yerlerini hala belirleyebilmiş değil. Babadan öğrenilen ahlak ve kültür anlayışı evdeki hesaba uymayınca sorunlar kişisel sıkıntılara dönmeye başladı. Değişen ve sözde gelişen hayatlarımız toplum karakterimizi umursamadan o kadar süratli yol alıyor ki önüne geçen ne kadar ilişki, dialog, dostluk ve ahlak kavramı varsa yıktı geçti. Abartıyor muyum ? acaba diye kendime çok sordum. Önümde kesin örneklerin olması kendi kendimi haklı çıkarma politikasını kontrolüm dışında geliştiriyor. 

Kadının toplumdaki yeri probagandasıyla ilk adımını atan furya Feminem anlayışa kaymaya başlayınca işler boyut değiştirdi. Diğer kavramlara gösterdiğimiz anlayışsız tavrı Feminem anlayışı için de gösterip onu anlamamak uğruna elimizden geleni yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Feminem kadın egomanyasına alet edildiği sürece amacına ulaşmakta sıkıntı çekecektir. Kadınlarımızın hayatın içindeki rolü; Egolar altında kontrol edilmek yerine daha profesyonel düşünce ve uygulamalarla hareket edilse daha sağlam temellerde yükselecektir diye düşünüyorum. Özellikle ülkemizdeki protesto faliyetleri hiç bir konuda amacına ulaşamazken kadınlara bu yolda çare aratanlar kimlerdir merak ediyorum. Son zamanlar sanatsal faliyetler ve reklamlarla anlatılanlar sorunlarımıza daha mantıklı çözümler bulacaktır. Özellikle toplumumuzun duyarsızlığının önüne çıplak bir şekilde( bir tokat gibi atılan) gösterilen şiddet sahneleri eminim ki bazılarımızın kafasında birşeyleri aydınlatacaktır. 

Ata erkin mantalitesiyle hareket etmek tabi ki çekirdek ailelerde doğru ahlak kuralları çerçevesinde işe yarayacaktır. Ama bu ailede kadının rolü hiç bir zaman unutulmamalıdır. Erkekler olarak kadınların Feminem kavramını daha iyi anlamalarında yardımcı olmalı ve hayatımızdaki değerlerini onlara daha fazla hissettirmeliyiz. Onlara rakip değil dost olduğumuzu ve toplumdaki yerlerinin sağlamlaşmasında yanlarında ne kadar dik durduğumuzu göstermeliyiz. Yoksa toplumumuzdaki aile kavramımız tamamen çökecek. Ufak kabul edip dikkate almadığımız kadın sorunları hepimizin sorunları olmalı. 

Ve kendi sorunlarımıza gösterdiğimiz duyarlılıkta olmalıyız bu sorunlara karşı. 

Doğanın kanunlarını kendimize uyarlamak akıllı erkeklerin işi değil. 

Sorun Feminizm ( ki şu anda ülkemizdeki feminist anlayışla alakası yok ) akımıyla çözülecekse kraldan çok kralcı olalım. ... YAŞASIN FEMİNİZM... 

 

meliHorasan 

 
Toplam blog
: 19
: 359
Kayıt tarihi
: 03.04.09
 
 

1987 yılında Sakarya ' da doğdu. Asker evladı olması sebebiyle ülkenin bir çok semtinde ikamet etti...