Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Evvel Zaman İşi / Ramazan Can

Evvel Zaman İşi / Ramazan Can
 

Şamanizm’den Çağdaş Sanat Pratiklerine

Her anımsama kopmaz biçimde geçmiş bir olaya ya da deneyime bağlı olsa bile, herhangi bir anımsama ediminin zamansal statüsü hep şimdidir,…geçmişin kendisi değil. Belleği oluşturan, geçmiş ile şimdi arasındaki bu çok ince yarıktır…” / Andreas Huyssen

 

Modern hayatın beraberinde getirdiği sorunlara dikkat çekerken, geçmişle bugün arasında köprü kuran Ramazan Can, çalışmalarında geride bıraktığımız, unuttuğumuz yaşamlardan unutulmuş kesitler, sunuyor. Şamanizm, ritüeller, totemler ve Anadolu’ya has geleneklerden ve mitolojiden esinlenen ve çalışmalarında kendi geçmişindeki yüklükten çıkan eşyaları kullanan sanatçı, “Evvel Zaman İşi” isimli sergisinde, izleyiciyi aynı zamanda kendi iç dünyasına ve çocukluk anılarına doğru yolculuğa davet ediyor.

1 Mart Perşembe günü Anna Laudel Contemporary’de açılışı gerçekleşen  “Evvel Zaman İşi”, başlıklı sergi sanatçının 2013-2018 yılları arasında, ölüm ve yaşam, beden ve ruh, ritüeller ve totemler ve Şamanizm konuları ve göçebe kültürü üzerine ürettiği resim, enstelasyon, heykel, halı, video ve dokuma çalışmaları farklı başlıklar altında sunuyor ve izleyiciyi Can’ın iç dünyasını, çocukluk anılarını ve güncel konuları algılama biçimlerini bir arada deneyimlemeye davet ediyor.

Ramazan Can, bu sergi ile; belleksizliğe doğru hızla yuvarlandığımız modernitenin iskeletini oluşturan beton çağında, belleği canlı tutan ve sanatsal yaratıcılığı besleyen geçmişle, şimdi arasındaki bu yarığı görmemize yardımcı oluyor.

Sergi Anna Laudel Contemporary’de 20 Nisan 2018’e kadar gezilebilir.

 

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..