Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Excel'i keşfetmek

Excel'i keşfetmek
 

Excel'i keşfetmenin tam zamanı


Excel, Microsoft tarafından Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan ve dağıtımı yapılan bir tablolama programıdır. İçinde bulunan detaylı finansal çözümlerin yapılabildiği tablolama, grafik oluşturma başarısı ve uygulamalarda kullanılabilecek Visual Basic makro programlama dili sayesinde kendi türünde şu anda dünyadaki en popüler yazılımdır.

Buna bağlı olarak iş ve özel hayatımızda en çok kullandığımız programların başında da Excel gelmektedir. Özellikle iş hayatında raporlama, analiz, sunum gibi birçok alanda Excel'in sahip olduğu özellikleri sıkça kullandığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Uzun süreli çalışma gerektiren işlerin Excel’in ürettiği çareler ile kısa sürelere indiği böylece hem zamanın daha etkin kullanılmasına hem de maliyet karlılığına doğrudan faydası olduğu, günümüz iş hayatının en bilinen gerçeklerinden biridir. Peki bu kadar özelliği içinde barındıran Excel’den gerçekten kaç kullanıcı etkin şekilde faydalanabiliyor? Bu konuda eğitim veren şirketlerin ölçümlerinde başarı oranının oldukça düşük kaldığını görüyoruz. Günümüzde artık İK profesyonellerinin yaptıkları iş görüşmelerinde de Excel bilgi düzeyini ölçümlemeye çalıştığını ise sıkça duymaya başladık.

Kendini bu alan geliştirmek isteyen kullanıcıların artık sık kullandığı yöntemlerden biri de Excel dosyaları üreten web siteleri oldu. Bilen birini bulup Excel'de istediğimiz konuyla ilgili formül yazdırmakla uğraşıp zaman kaybetmek yerine bu siteler aracılığıyla sorunlarımıza çok kısa sürede çare buluyoruz. Bu amaca yönelik olarak kurulan web sitelerinden biri de https://exceldepo.com oldu. İşinize yarayacak birçok konuda hazırlanmış Excel dosyalarına siteye üye olduktan sonra arama modülü ile hızlıca ulaşabilirsiniz. SGK hizmet listesini düzenleme, maaş gelir vergisi hesabı, Excel üzerinden e-posta gönderme, kolluk kuvvetlerine yapılan Kimlik Bildirim belgesinin Otomatik hazırlanması, SGK sitelerine Excel üzerinden giriş yapabilme, Maaş hesaplama gibi birçok konuda Excel dosyaları mevcut. Hergün 10'a yakın yeni Excel dosyası da siteye eklenerek derin bir arşiv oluşuyor. Dosyaları hazırlarken kullanıcıların taleplerini de dikkate alan site, mevcut yapısı ile aslında çalışanlar için bir bilgi havuzu da oluşturuyor. Bedava içeriklerin olduğu sitede, daha nitelikli hazırlanmış ücretli içerikler de kullanıcıların hizmetine sunulmuş durumdadır.

 
Toplam blog
: 7
: 822
Kayıt tarihi
: 09.12.14
 
 

Özel bir şirkette "Personel Müdürü" olarak görev yapmaktayım. İş hukuku, sosyal güvenlik, ücret, ..